День безпечного Інтернету:
зупини насильство над дитиною, повідом про дитячу порнографію!

Щорічно у другий вівторок лютого відзначається День безпечного Інтернету. У Комсомольську (Полтавщина) в усіх навчальних закладах проходять різні тематичні заходи. Громадська організація "Центр розвитку дитини і сім\'ї "РОДІС" також проводить просвітницьку роботу, спрямовану на захист дітей в Інтернеті.


7 лютого 2012 р. активісти ГО "Центр "РОДІС" проводять акцію під гаслом "Зупини насильство над дитиною! Повідом про дитячу порнографію". Акція проходить за підтримки Міжнародного Центру "Ла страда - Україна" та Інтернет-провайдера "ТРК "ГОК" і має дві складові: "реальну" і "віртуальну".

"Реальна" частина акції розпочнеться о 14.00 - активісти з числа учнівської, студентської та робітничої молоді обійдуть офіси основних Інтернет-провайдерів міста з проханням поширити інформаційні буклети "Зупини насильство над дитиною! Повідом про дитячу порнографію" серед користувачів своїх послуг. Буклети містять адресу "електронної гарячої лінії з протидії дитячій порнографії" Центру "Ла Страда - України". На дану електронну "гарячу лінію" слід направляти інформацію про Інтернет-ресурси, які містять дитячу порнографію. Ця інформація буде передана відповідним Інтернет-провайдерам з метою блокування такого контенту, а також буде надіслана до Департаменту боротьби із злочинами, пов’язаними із торгівлею людьми МВС України для подальшого розслідування та реагування.

"Віртуальна" частина акції розпочалась зранку безпосредньо в мережі Інтернет. Протягом дня активісти поширять інформаційний ***відеоролик-тут*** "Зупини насильство над дитиною! Повідом про дитячу порнографію" серед свої друзів і знайомих в соціальних Інтернет-мережах (ВКонтакте, Facebook, Twitter, Однокласники, Мой мир и т.д.).



Загальні підсумки акції будуть оприлюднені на сайті ГО "Центр "РОДІС"

Джерело : ГО "Центр "РОДІС"

Автор : Лілія Дмитренко


Переглядів: 277
Поширень: 0