Нарешті! КМУ з четвертого разу затвердив попереджувальні картинки на цигарки lesyaorobets — 27.01.2011 Раніше писала про те, як Кабінет Міністрів тричі не затверджував перелік попереджувальних картинок на пачках з цигарками.
Якщо коротко то історія виглядає так:

В липня 2009 р. серед інших змін до Закону України “Про попередження вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення” були прийняті і мої поправки, згідно з якими на пачках цигарок мають з’явитися попереджувальні піктограми. Перелік цих картинок мав затвердити Кабінет Міністрів, який (без пояснень і пропозицій) відхилив відповідні постанови :
перший раз
потім другий раз
і ще третій раз

Проте вчора отримала листа від МОЗ, в якому мене повідомили, що 19 січня цього року КМУ (з четвертого разу!) таки затвердив перелік картинок.

Ура! Будь-кому приємно бачити результати своєї роботи.

Тут перелік малюнків і моя переписка з Адміністрацією Президента (де власне і доручили Азарову врешті-решт виконати пряму норму закону).

Зважаючи на «оперативність» КМУ, попереджувальні картинки на цигарках з’являться приблизно в другій половині 2012 року. Уявляю, як заметушаться тютюнові лобісти, намагаючись відмінити цю норму закону :)


Читать полностью: http://yablor.ru/blogs/nareshti-kmu-z-chetvertogo-razu-zatverdiv-poperedjuvalni-kartinki-na-cigarki/1148217


Переглядів: 506
Поширень: 0