Найшвидша Volvo

Volvo представила свій найшвидший цивільний автомобіль в історії, який отримав назву S60 Polestar. Як можна зрозуміти з назви, ця модель побудована спільними зусиллями інженерів Volvo і ательє Polestar (останнє спеціалізується на створенні гоночних автомобілів).

Найшвидша Volvo

Шведи з гордістю кажуть, що Volvo S60 Polestar є суперником таким культовим моделям, як Audi RS4, BMW М3 або Mercedes-Benz С AMG, адже під капотом у неї ховається бензиновий двигун об\'ємом 3,0 л з наддувом, який видає 508 к.с. . (При 6500 об / хв) і 575 Н ∙ м при 5500 «оборотах». Причому за кількістю «конячок» S60 Polestar випереджає своїх конкурентів - для порівняння, у RS4 є 450 л.с., BMW M3 обмежується «всього лише» 420 л.с., а покупець C AMG з пакетом Performance отримує максимум 487 к.с .).

Найшвидша Volvo

Зрозуміло, установкою нового двигуна інженери не обмежилися. Змінам піддалася практично кожна деталь S60, машина отримала інший аеродинамічний обвіс, посилені гальма від Brembo, колія була розширена (на 20 мм спереду і на 40 мм ззаду), в салоні з\'явилися спортивні крісла

Завдяки силовому агрегату динаміка нової моделі вражає. З місця до 100 км / год нова Volvo розганяється всього за 3,9 с, а її максимальна швидкість перевищує позначку в 300 км / ч. Фактично на даний момент це найшвидший автомобіль у своєму класі!

Однак є один нюанс, який все псує, - Volvo S60 Polestar поки зроблена в єдиному екземплярі за замовленням невідомого клієнта. І серійне виробництво цього «монстра» стоїть під великим питанням. Для цього потрібно, щоб потенційні покупці заявили про своє бажання придбати таку ж Volvo. Причому таких фанатів Volvo має бути досить багато.


Переглядів: 3566
Поширень: 0