Згідно з даними ринку автопродажів, в Україні у вересні продано трохи більше 20 тис. автомобілів. Найчастіше українці купували недорогі автомобілі вартістю до 17 тис. доларів. При цьому вінничани фігурують в середині списку українських автопродажів, вони придбали за цей місяць 432 авто.

Лідером рейтингу очікувано став Київ - минулого місяця в столиці реалізовано майже 5,3 тис. автомобілів, у середньому за машину столичні покупці віддавали 26,9 тис. доларів. На другому місці - Донецьк і область, де минулого місяця реалізовано 2,6 тис. машин. Дніпропетровськ замикає трійку лідерів: за минулий місяць з його автосалонів виїхали 1,7 тис. автотранспортних засобів. Найбільше жителі цих регіонів полюбляють седани.

Найменшу кількість легкових авто в Україні у вересні продали в Івано-Франківську, Херсоні, Рівному, Волині, Тернополі та Чернівцях. В цілому кількість реалізованих там машин не дотягла до 1 тисячі. Жителі цих регіонів, окрім Івано-Франківська, віддавали перевагу автомобілям вартістю до 17 тис. доларів.

Згідно зі статистикою, найпопулярнішими для вітчизняних автолюбителів залишаються корейські, китайські, українські, російські та європейські марки.

Hyundai Accent Sedan став найзатребуванішим автомобілем в Україні у вересні. Срібло дісталося китайському бренду Geely з моделлю CK2. На третьому місці - ЗАЗ Sens. Четверте і п\'яте місця у Skoda Octavia та ВАЗ 2115.

В цілому цьогоріч українці придбали майже 170 тис. нових легкових автомобілів, за які заплатили більше 30 млрд грн.



Переглядів: 2743
Поширень: 0