Вже близько тижня в Україні не реєструються автомобілі. Причиною цьому став збій нової Національної автоматизованої інформаційної системи ДАІ, яка розпочала роботу в цьому році і повинна була спростити реєстрацію транспортних засобів. Про це пише "Комерсант-Україна".

"Ми подаємо всі необхідні документи в ДАІ, але вже більше тижня жоден автомобіль не вдається зареєструвати. Нам пояснюють, що нова система не працює. Залишається тільки умовляти клієнтів почекати", - говорить один з учасників ринку на правах анонімності.

У ДАІ визнають, що проблеми з використанням системи є.

"У нас виникли певні складнощі з постановкою і зняттям з обліку автомобілів. Як і всі нововведення, програма має проблеми, і має пройти час, щоб їх усунути", - пояснила начальник прес-служби управління ДАІ ГУ МВС України в Києві Наталя Сторожик. Однак, за її словами, відмов у реєстрації немає.

Заступник міністра МВС Сергій Лекарь говорить, що повноцінно на нову систему ДАІ перейшла тільки тиждень тому: "Коли запустили систему, люди на місцях не відразу зорієнтувалися, як нею користуватися. В результаті виходили некоректні дані. Але навіть при такій роботі ДАІ постановка або зняття з обліку транспортних засобів здійснювалися".

За його словами, це питання вже вирішено, і ДАІ повинна реєструвати транспорт без затримок.

Раніше ми повідомляли про ряд нововведень, які озвучила Державтоінспекція.



Переглядів: 3274
Поширень: 0