Троє вінничан, спокусившись на дешеві авта, порушили митні правила. Кожен із них сплатив по 8,5 тисяч гривень штрафу та долучився до тих наших земляків, які у непереборному прагненні задешево мати власну автівку, втрачають почуття перестороги і „купляються” на пропозиції спритних ділків придбати транспортні засоби, що не пройшли митного оформлення і є, так би мовити, чужими на території нашої держави.

Останніх порушників виявили митники і співробітники державтоінспекції під час проведення спільних заходів із протидії порушенням митного законодавства та профілактики злочинів на автомобільному транспорті.

Так, на вулиці Ватутіна обласного центру був зупинений автомобіль марки «BMW» під керуванням громадянина України С. Під час перевірки законності перебування машини на митній території України з’ясувалося, що її тимчасово ввезено громадянином Ш. через пункт пропуску „Дністер” Вінницької митниці у спрощеному порядку шляхом вибору смуги руху „зелений коридор”. Крім того, із документів, виданих у Республіці Польща, стало відомо, що транспортний засіб зареєстровано на одне з підприємств. Таким чином, громадянин С. користувався на митній території України товаром без дозволу митних органів. Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбачені частиною 2 статті 469 Митного кодексу України, про що і складено відповідний протокол.

В іншому кінці міста Вінниці, на вулиці Пирогова, в поле зору співробітників державтоінспекції потрапив автомобіль марки «Nissan» під керуванням громадянина України Б. Пізніше митники довідалися, що даний транспортний засіб тимчасово ввезено до України громадянином М., який проживає в Ізраїлі, документи ж зразка Республіки Польща засвідчили: авто зареєстроване на іншу особу – громадянина Т. Отож, виникла аналогічна ситуація – використання товару без дозволу митного органу. А відповідно до частини 3 статті 325 Митного кодексу України „користування та розпорядження товарами, транспортними засобами комерційного призначення, які перебувають під митним контролем, забороняється”.

За схожою схемою потрапив на територію нашої держави й автомобіль марки «Mersedes –Benz». Він також був тимчасово ввезений на митну територію України громадянином К. через пункт пропуску „Краковець” Львівської митниці. Під час зупинки і перевірки транспортного засобу з’ясувалося, що ним керує вже громадянин України Б. Результатом стало складення відповідного протоколу про порушення митних правил.

Фахівці Вінницької митниці Міндоходів ще раз нагадують жителям регіону про дотримання вимог частини 4 статті 380 Митного кодексу України яким передбачено, що „тимчасово ввезені транспортні засоби особистого користування можуть використовуватися на митній території України виключно тими громадянами, які ввезли їх в Україну, для їх особистих потреб, не можуть використовуватися для цілей підприємницької діяльності в Україні, бути розкомплектовані, а також відчужені чи передані у володіння, користування або розпорядження іншим особам”.



Переглядів: 7326
Поширень: 0