Кожен восьмий вінничанин у середньому має автомобіль. У Вінниці з населенням у 370 тисяч жителів зареєстровано 45 тисяч авто. Це трохи менше половини усіх транспортних засобів, які є на обліку у МРЕВ Вінницької області. Такі дані повідомив начальник УДАІ Вінниччини Павло Солоненко.

Павло Солоненко

Донедавна кількість автомобілів досить стрімко зростала, однак тепер бажання їх купувати у вінничан потроху зникає. Причиною тому став утилізаційний збір, введений в дію з 1 вересня.

- Зараз у зв’язку із цим помітний спад по реєстрації транспортних засобів. Це зрозуміло, адже тепер при реєстрації автомобіля доводиться платити більше. Комусь 5 тисяч, а комусь і 40 тисяч, залежно від об’єму двигуна і віку машини.

Сьогодні, як повідомили у ДАІ, у місяць МРЕВ проводиться близько 1300 транспортних операцій, з яких 600-700 – постановка автомобілів на облік.

Подібна вінницькій ситуація й в інших областях – люди стали рідше купувати іноземні автівки, за які змушені будуть платити утилізаційний збір. В цілому ж автоімпортери із уведенням в дію даного збору кажуть про 50-відсоткове падіння авторинку. Як розповів виданню «Голос України» голова Всеукраїнської асоціації автоімпортерів Олег Назаренко, у вересні було розмитнено тільки 730 автомобілів, при тому, раніше у місяць розмитнювали по 12 тисяч машин. Наразі у уряді узялись переглянути положення утилізаційного збору.



Переглядів: 3773
Поширень: 0