Кожні декілька годин в Україні викрадають автівку. Не поодинокі такі випадки і на Вінниччині. Лише за шість місяців поточного року працівники міліції зареєстрували 94 випадки незаконного заволодіння автотранспортом.

Незважаючи на те, що більшість автомобілів міліціонери розшукали та повернули власникам, розкривати такі злочини вкрай важко. Легкою наживою для зловмисників стають автомобілі, залишені господарями в дворах багатоповерхівок або біля домогосподарств. Нерідко злодії викрадають автівку та, перебиваючи реєстраційні номери, реалізують її як власну, або взагалі здають автомобіль на запчастини.

З метою посилення протидії кримінальним правопорушенням, пов’язаним з незаконним заволодінням транспортними засобами працівники міліції проводять загальнодержавну оперативно-профілактичну операцію під умовною назвою «Автомобіль».

Однак і самим власникам автотранспорту не завадить подбати про збереження власних автівок:

  • подбайте про надійне місцезнаходження авто на час вашої навіть нетривалої відсутності;
  • користуйтесь послугами автостоянок під охороною;
  • обладнайте транспортний засіб надійними протиугінними пристроями.

Міліціонери закликають усіх громадян дотримуватись цих простих правил, які допоможуть захистити себе і свій автомобіль від крадіїв. Якщо ж вам не вдалося уникнути неприємностей і ваше авто викрали-відразу телефонуйте до міліції за номером «102».


Переглядів: 3292
Поширень: 0