З таким роз\'ясненням виступило Міністерство внутрішніх справ України. У МВС посилаються на вимоги Міжнародної конвенції про дорожній рух. Україна є учасником Конвенції з 1974 року.

«Усім водіям, які отримають посвідчення на території нашої держави після зазначеної дати, і мають намір відвідати країни, що входять до Конвенції, знадобляться водійські документи, в які внесені вищезазначені дані», - пояснила прес-секретар міністра внутрішніх справ України Ірина Шинкаренко.

Щоб привести водійські посвідчення у відповідність до вимог конвенції, ДАІ вже підготувала відповідний проект постанови.

Як повідомляє прес-служба МВС, в правах буде вказано термін дії документа, але обов\'язковий обмін водійських посвідчень не передбачається - це буде відбуватися поступово за бажанням їх власників.

На даний час на території України діють водійські посвідчення 7 видів, у тому числі і зразка СРСР. Всі ці свідоцтва залишаються дійсними. Однак, ті громадяни, які мають намір перетинати кордон, зобов\'язані отримати посвідчення, відповідні до конвенції.

Термін дії водійських прав в Україні ще обговорюється. У МВС нагадують, що у всіх країнах Західної Європи, Америки та більшості країн колишнього СРСР права видаються на термін від 2 до 10 років. У Росії, Білорусі, Молдові, Литві, Латвії та Естонії - на 10 років.


Переглядів: 4240
Поширень: 0