Верховна рада скасувала талон до водійського посвідчення. За прийняття законопроекту проголосували 295 депутатів при мінімально необхідних 226.

Ініціаторами законопроекту "Про внесення змін до деяких законів (щодо скасування талона до посвідчення водія й вдосконалення врегулювання в сфері забезпечення безпеки дорожнього руху)" є депутати Ради Сергій Гусаров (ПР) і Наталія Королевська (БЮТ).

Законопроектом вносяться зміни до частини 9 статті 15 закону "Про дорожній рух", згідно з яким право на керування транспортними засобами відповідної категорії підтверджується лише посвідченням водія транспортного засобу із установленим терміном дії.

На думку авторів законопроекту, розробку документа зумовлено необхідністю приведення положень зазначеної статті до вимог європейського законодавства.

Зокрема, законодавче закріплення необхідності одержання талона до посвідчення водія не узгоджується з вимогами міжнародної Конвенції про дорожній рух, відповідно до якої право на керування транспортним засобом засвідчується тільки відповідним посвідченням.

Зараз право на керування транспортними засобами відповідної категорії підтверджується посвідченням водія транспортного засобу із установленим терміном дії й талоном до посвідчення водія транспортного засобу.

Нагадаємо, у січні Кабмін прийняв рішення вилучити медичну довідку про стан здоров\'я водія зі списку документів, необхідних для проходження технічного огляду транспортного засобу.


Переглядів: 2974
Поширень: 0