Вимоги щодо обов\'язковості страхування відповідальності приватних нотаріусів передбачені статтею 28 Закону України "Про нотаріат". Відповідно до Закону України "Про нотаріат" приватний нотаріус протягом трьох місяців з дня отримання реєстраційного посвідчення зобов\'язаний укласти договір страхування своєї відповідальності або відкрити гарантійний депозит.

Страхування відповідальності нотаріусів передбачає надання страхового захисту на випадок виникнення відповідальності нотаріусів за збитки, пов’язані з професійною діяльністю, завдані третім особам.

Страхова компанія «МІСТО» надає послуги зі страхування професійної відповідальності нотаріусів перед третіми особами на підставі безстрокової ліцензії серії АВ №584172 та Закону України «Про нотаріат».

З першого січня 2013 року згідно Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення та спрощення процедури державної реєстрації земельних ділянок та речових прав на нерухоме майно» за договорами страхування професійної відповідальності приватних нотаріусів страхова сума за даним видом страхування збільшилась до 1000 мінімальних заробітних плат.

ПАТ «Страхова компанія «МІСТО» пропонує практикуючим нотаріусам страхування із страховим тарифом 0,16% від страхової суми. Для наших постійних клієнтів діє система знижок та розбивка річного платежу.
 


Переглядів: 3752
Поширень: 0