Ім’я 30-річної олімпійської чемпіонки Пекіна, легкоатлетки, вінниччанки Наталі Добринської закарбувалось в історії світових спортивних досягнень. Наталя - майстер спорту міжнародного класу з багатоборства, заслужений майстер спорту України. На початку березня 2012 року, на чемпіонаті світу з легкої атлетики в закритих приміщеннях (п’ятиборство), що проходив у 2012 році у турецькому місті Стамбул, Наталія Добринська встановила новий світовий рекорд. Українська легкоатлетка набрала в сумі 5013 очок, побивши попередній рекорд світу (4991), який належав росіянці Ірині Бєловій і був встановлений двадцять років тому.
Подільська «зірка» Наталія щира та відкрита для спілкування і, незважаючи на щільний графік, завжди знаходить час, щоб поспілкуватись із журналістами.

- Хто надихає Вас на спортивні досягнення?
- Рідні та близькі мені люди, а також всі вінниччани, адже я народилась на Поділлі, та вболівальники. Для мене їх підтримка надзвичайно важлива. Я певна, що енергетика кожного із щирих до мене людей присутня у моїх рекордах. Мені подобається їх радувати результатами та перемогами. Підтримка оточуючих – найсильніший стимул до звершень. Я надзвичайно люблю край, де народилась, рідну неньку-Україну. А вінниччани для мене особливі, оскільки їх по-доброму цікавить все, що пов’язано зі мною і це шалено приємно.

- Кому Ви присвячуєте свої перемоги?
- Всім і одразу. Я ніколи не роблю щось лише заради себе – ось таке у мене уявлення. Працюю над результатом для батьків, для вболівальників, рідних та близьких мені людей. Певна, що Всесвіт це відчуває і дає мені сили та натхнення.

- За перемогу на чемпіонаті світу з легкої атлетики в закритих приміщеннях, що проходив в турецькому місті Стамбул та встановлення нового світового рекорду Всесвітня федерація легкої атлетики нагородила Вас сертифікатом на 50 тисяч доларів. На що витрачаєте кошти, які отримуєте за перемоги на змаганнях?
- В мене є команда, із якою я працюю. Тобто половина, може навіть і більше від моїх премій йде на вирішення фінансових питань, в тому числі і сплату податків. Я не «транжирка», навпаки, доволі економна – контролюю всі надходження і витрати. Адже бюджет має бути збалансований – у мене має бути все: і косметика, і одяг, і, звичайно, спортивне харчування. До речі, ця стаття займає чи не найбільшу частку у витратах. Отже, мої особисті капіталовкладення у спорт також присутні. Участь у зборах оплачує держава, а все решта – самі. Доводиться бути трошки бухгалтером – рахувати «копійку». Відтак, надлишків «шмоток» чи прив’язки до речей у мене не має. Люблю гармонію у всьому.

- На чомусь доводиться економити?
- Особливої економії не відчуваю, адже не витрачаю більше, ніж заробляю. Я не «хворію» на бренди та не відчуваю потреби у розкошах. В мене досить скромні життєві потреби. Підвищену увагу приділяю, хіба що якості продуктів харчування. Адже правильне та здорове харчування – запорука гарної спортивної форми.

- Ви, як депутат Вінницької обласної ради маєте змогу контролювати розподіл бюджетних коштів. Кажуть, багато допомагаєте людям…
- Це моя відповідальність перед виборцями. Звісно, ми, як депутати, намагаємося сприяти розвитку регіону, підтримувати та допомагати мешканцям. Гроші мають йти туди, де вони більш за все потрібні: на розвиток у регіоні інфраструктури, на соціальні програми… Людей звертається багато, у кожного свої біди, негаразди. Намагаюсь їх підтримати - хочеться творити добро. У всіх має бути шанс на краще, просто інколи комусь не вистачає віри у власні сили, відповідних ресурсів. Але я на власному прикладі знаю, що не має в житті неможливого і намагаюсь і словом, і справою довести цю істину іншим. Звичайно, беру участь у благодійних акціях – намагаюсь не відмовлятись, але інколи не виходить через щільний графік змагань. Допомагаю і друзям.

- Ким Ви бачите себе у майбутньому?
- Хотілось би залишитись у спорті. Але є і політичні амбіції та можливість кар’єрного зростання. Можливо, спробую себе у ролі спортивного менеджера, щоб спорт у нашій країні процвітав, адже держава багата на талановитих людей.



Переглядів: 9119
Поширень: 0