Від мікросвіту через мікролюдину до мікроблогів та мікросоціумів – Ви матимете змогу розширити своє бачення довколишнього світу, який розвивається зі швидкістю світла. Спікери локальної події та виступи зі світових TED допоможуть поринути у нову реальність, знайти шлях до постійного самооновлення та актуалізації. Творча атмосфера і коло однодумців – це те, чим найбільше приваблює активних людей TEDxVinnytsia.

У 2012 році відбулася перша подія формату TEDx у Вінниці, здобувши велику кількість прихильників. Самі спікери відзначили справжню атмосферу світових подій TEDx. За словами заступника голови Благодійного фонду «Серце до серця» Катерини Бартецької, участь у конференції та спілкування з глядачами перевершили усі очікування, відчувалася підтримка уважної публіки, яка з цікавістю слухала виступ.

Формат TEDx дає поштовх до розвитку усім її учасникам. Літературознавець та координатор конкурсу «Коронація слова» Юлія Джугастрянська каже: «Виступ на TEDxVinnytsia належить до тих речей, які досі відлунюють і розкриваються. Я заново закохалася у Вінницю – вона стала для мене символом духу TED – дієвої енергії однодумців». За рік відеозаписи виступів TEDxVinnytsia переглянули близько 5 тисяч користувачів Інтернету, вони активно поширюються на спеціалізованих форумах, блогах та спільнотах.

TEDxVinnytsia

Новим витком в історії TEDxVinnytsia стане конференція «Нова реальність», ставлячи за мету утвердження головної цінності нашої цивілізації – ЖИТТЯ. Залежно від наведеного фокусу ми можемо побачити у новому масштабі звичні речі: народження, спілкування, освоєння довколишнього простору, навчання, втілення ідей. Байдуже, чи для цього потрібно піднятися над землею, чи, навпаки, – зазирнути у мікроскоп і збагнути закони всесвіту. На кожному етапі ми докладаємося до формування нової реальності, і те, якою буде світ, коли ми знову прокинемося, залежить і від наших вчинків.

Вже 29 червня у Вінниці можна буде почути доповіді зі сфер інтернет-ком\'юніті, свідомого батьківства, вуличного спорту та макрофотографії. Також учасники TEDxVinnytsia зможуть переглянути найцікавіші виступи світових конференцій TED та обговорити їх у колі однодумців. Свято ідей знову наближається!

Стати учасником TEDxVinnytsia «Нова реальність» можна, зареєструвавшись на сайті tedxvinnytsia.com.

УВАГА! Кількість учасників обмежена.

Про TED

TED з’явилась в 1984 році як конференція, присвячена перехресним областям технологій, розваг та дизайну (звідси її назва). Протягом декількох років сфера інтересів розширилась, і рівень прагнень не переставав зростати. Тепер TED намагається зібрати провідних мислителів та діячів з усього світу незалежно від сфери їх діяльності. TED стала місцем, де можна відкрити передове мислення в різних областях. Багато відвідувачів в результаті отримали захоплюючі, несподівані знайомства, незвичайні інсайти, потужне натхнення.

Серед останніх, хто виступав на TED, були нобелівський лауреат Ал Гор, архітектор Френк Гері, приматолог Джейн Гудол, музикант Пол Саймон, засновник Amazon Джеф Безо, першопроходець геноміки Крейг Вентер, біолог Е.О. Вілсон, драматург Ів Енслер, фотожурналіст Джеймс Нахтвей, нобелівські лауреати Пол Берг, Мюрей Гел-Ман та Джим Уотсон (з Watson & Crick), продюсер серіалу «Загублені» Джей-Джей Абрамс, джазовий музикант Хербі Хенкок, автор книги Tipping Point Малколм Гледвел, еко-архітектор Вільям МакДонахью, архітектор і скульптор Майя Лін, євангеліст Білі Грем, віолончеліст ЙоЙо Ма, винахідник самокату на гіроскопах Segway Дін Кеймен, засновники Google Сергій Брін і Ларі Пейдж, графічний дизайнер Штефан Загмайстер, колишній президент США Біл Клінтон і тренер по лідерству Тоні Робінс.

TED – це набагато більше, ніж знамениті імена. Це пристрать, сміх, краса, геніальність та ідеї, що спроможні змінити світ.

Спікери можуть керувати компаніями, що викликають велике захоплення в світі, або проектувати улюблені в усьому світі продукти; вони створюють пристрої, що змінюють світ, і створюють нові новаторські засоби. Вони ті, кому довіряють. Вони – ті, що ламають традиції, індивідуалісти, ікони, генії. Аудиторія TED така ж незвичайна, як і самі спікери: першопрохідці мережі, кінопродюсери, архітектори, креативні директори, виконавчі директори, можливо, десяток міліардерів, письменників, інвестори, знаменитості, філантропи й провідні законодавці суспільної думки на будь який смак.

Те, що на початку було націлено на прибуток в 1984 році, було продано в 2001 році приватному фондові Кріса Андерсона, який займається посиленням сили ідей, щоб допомогти в створенні кращого світу.

Основними щорічними подіями TED є: весняна Конференція TED, Лонг-Біч, Каліфорнія, та літня TEDGlobal, Единбург, Шотландія.
Про TEDx (x = незалежно організована подія)

У дусі реалізації задуму «Ідеї, що варті поширення» в 2009 році була запущена окрема глобальна програма TEDx для бажаючих самостійно організовувати місцеві події. TEDx збирає разом людей, бажаючих ділитися своїм досвідом у стилі TED. TEDx – це можливість кожному попасти на конференцію TED в своїй країні. На події TEDx відео TEDTalks та спікери об’єднуються, надихаючи глядачів на глибокі обговорення та на встановлення відносин.

Ціль TEDx – сприяти розповсюдженню інноваційних ідей на глобальному рівні, ініціювати активні дискусії та розвиток зв’язків у невеликих групах.

Усі події TEDx поєднують:

  • короткі, добре підготовлені виступи, тривалістю до 18 хвилин. Виступи на TEDx-подіях записуються та розміщуються на сайті, а кращі мають шанс попасти на сайт TED.com;
  • показ записів оригінальних TEDTalks;
  • відсутність комерційних, політичних або релігійних тем.

У назві TEDx подій x = незалежно організована подія TED. Конференція TED здійснює загальне керівництво програмою TEDx.

Про TEDxVinnytsia

Створена у дусі «ідей, вартих поширення», програма TEDx розроблена TED, щоб дати громадам, організаціям і приватним особам можливість стимулювати діалог через TED-подібний досвід на місцевому рівні. TEDx події повністю сплановані і скоординовані самостійно на рівні місцевих громад.
Що Ви знайдете на кожній події TEDx:

  • Зміст і оформлення кожної події TEDx унікальні і розроблені незалежно, але все ж таки для TEDx подій є кілька спільних рис.
  • Подія проводиться у форматі TED : набір коротких, ретельно підготовлених доповідей , демонстрацій та виступів (живих, чи просто TEDTalks відео з TED.com ) по широкому колу питань, щоб сприяти навчанню , натхненню і здивуванню - і спровокувати розмови на ці теми
  • TEDTalks відео: мінімум два попередньо записаних виступи від відомої серії відео TEDTalks (вони доступні безкоштовно на TED.com )
  • Відсутність будь-яких комерційних, релігійних чи політичних цілей

Ми назвали нашу подію TEDxVinnytsia, де x = незалежно організована подія TED. Конференція TED надає загальне керівництво для програми TEDx, але кожна з подій TEDx, включно з нашою, організована самостійно.

Для чого ми це робимо:

Нам подобається TED. Ми хочемо поділитися з Вами цікавою інформацією. Ми шукаємо однодумців серед вінничан. Ми прагнемо створити платформу обміну думками для професіоналів та експертів з різних сфер діяльності, які відкриті до діалогу і дати їм можливість розповісти про свої ідеї, варті поширення, міжнародному співтовариству TED. Наша мета – сформувати інтелектуальну спільноту, в якій люди, постійно обмінюючись ідеями, створюють нові рішення, для покращення життя.


Переглядів: 3212
Поширень: 0