Як говориться в повідомленні агентства, рейтинг ПриватБанку залишається на рівні, який відповідає суверенному рейтингу України, і не може бути вище рівня кредитоспроможності країни. Прогноз рейтингу банку, згідно з методологією Fitch, знижено відповідно з "негативним" прогнозом суверенних рейтингів України.

Як наголошується в повідомленні Fitch, рівень довгострокового і короткострокового рейтингу ПриватБанку відображає упевнене зростання його активів, стабільну прибутковість банку за останній рік і гарну якість активів. Також Fitch відзначає, що достатня ліквідність банку забезпечується стійким зростанням депозитів.

Раніше, 12 липня 2013, Fitch Ratings слідом за суверенним погіршив прогнози рейтингів 6 українських банків: УкрСиббанку, Укрсоцбанку, ВТБ Банку, ПроКредит Банку, Правекс-банку і Креді Агріколь Банку, затвердивши їх на рівні "B".

Нагадаємо, 28 червня міжнародне рейтингове агентство Fitch підтвердило довгостроковий рейтинг в іноземній і національній валюті "В" України і змінило прогноз за рейтингами зі "стабільного" до "негативного".



Переглядів: 3655
Поширень: 0