В минулу суботу, 21 вересня, в сквері Козицького у Вінниці запрацювала перша в Україні інноваційна «Мобільна бібліотека» просто неба. Незважаючи на зливу, на відкриття зібралося безліч вінничан та гостей міста. Погана погода не завадила урочистому відкриттю та веселим конкурсам. Гості свята із задоволенням читали вірші, відповідали на запитання вікторини, отримували подарунки. Погода вносила свої нюанси, тому найціннішим подарунком виявилась парасолька, яку вручили найактивнішому глядачеві.

Мобільна бібліотека

На свято мешканці Вінниці принесли з собою свої улюблені книги. Під захистом намету вінничани побудували вежу з книг, які, згодом, будуть відправлені у сільські бібліотеки. Це ще один етап соціальної акції «Принеси паперову книгу і отримай взамін 500 електронних».

«Мобільна бібліотека» стала центром вінницького літературного життя. Адже тільки тут можна абсолютно безкоштовно завантажити понад півтисячі електронних книг популярних українських та зарубіжних авторів. Для читання потрібен лише смартфон або планшет, і безліч вільного часу. Тільки в день відкриття більше 5000 книг знайшли свого читача у Вінниці.



Переглядів: 6764
Поширень: 0