Сьогодні ряд страхових компаній пропонує свої послуги з цього виду страхування. Більшість батьків купують страхові поліси не усвідомлено, надаючи переваги дешевшим, а коли стається страховий випадок, починають вивчати потенційні ризики прописані в договорі. От і виходить, що заощадивши 20 гривень втрачають тисячі на обстеженні та лікуванні дитини.

Моя донечка цього року пішла в третій клас, - розповідає мама учениці Вінницької ЗОШ №13 Людмила Величко, - для всіх батьків найціннішим в житті є діти – їх здоров’я та благополуччя, я вирішила застрахувати Вероніку в страховій компанії «МІСТО» по програмі «Нещасний випадок» . За страховку заплатила 20 гривень (вартість на рік), страхове покриття якої 2 500 гривень. У вересні трапилась біда – дитина впала з дерева отримала травму голови. Нам призначили МРТ, ряд обстежень та лікування. Я звернулась у страхову компанію. Зараз збираю документи і по закінченню лікування маю отримати страховку. Шкодую, що не застрахувала донечку по програмі «Школярик», яка передбачає витрати на обстеження та лікування.

По страхуванню школярів від нещасного випадку страхова компанія «МІСТО» виплатила трохи більше 19 тисяч гривень.

Навесні мій син впав і отримав травми голови та спини, - каже Оксана Гринюк мама одного з вінницьких школярів, - у нас була страховка «Школярик», яка повністю покрила нам всі обстеження та лікування. Я нікого не хочу агітувати, бо ми ж всі впевненні, що з нами все буде добре, але береженого Бог береже: краще дитину застрахувати.

На щастя, забиті колінка та розтягнення загоюються, переломи зростаються, але все це вимагає певних матеріальних витрат. Дитячий травматизм дуже високий. За даними досліджень , нещасні випадки і травми дітей займають друге місце за частотою звернень на станції «швидкої допомоги».

По страховому продукту «Школярик» в СК «МІСТО» застраховано близько 3% вінницьких школярів. Вартість поліса – 54 гривні на рік. Загальне страхове покриття 5 тисяч гривень. Договір діє на території України. Особливістю продукту є організація медичного супроводу при лікуванні, тобто при настанні випадку слід телефонувати в страхову компанію для організації лікування. Впродовж 2012-2013 років страхова компанія «МІСТО» виплатила майже 30 тисяч гривень по «Школярику». Виплати проведені на аптеки, лікувальні заклади, або в якості компенсації проведеного лікування.

Страхування дітей – справа добровільна. Але захистити життя і здоров’я своєї дитини -обов’язок кожного свідомого батька.



Переглядів: 3389
Поширень: 0