У заході взяли участь понад 100 фахівців з електронного врядування – представників громадських організацій та органів влади. Серед них були й представники Вінницької громадської організації «Подільська агенція регіонального розвитку».

Організаторами заходу виступила Асоціація «Міста електронного врядування України» за підтримки програми «Громадянське суспільство та належне врядування» Міжнародного фонду «Відродження».

За словами виконавчого директора Асоціації органів місцевого самоврядування Валентини Дарнопих, обов’язковою складовою успішної реалізації будь-якого проекту з впровадження електронного врядування є співпраця представників влади та громадськості.

Учасники конференції мали нагоду обмінятися досвідом та обговорити перспективи та пріоритетні напрями використання електронних інструментів управління, електронної демократії та електронних сервісів.

Крім того, Подільська агенція регіонального розвитку, НУО та ОМС отримали від Міжнародного фонду «Відродження» подяки.

Варто зазначити, що на конференції були присутні представники міжнародних донорських організацій: Матей Новак (директор ради міжнародних наукових досліджень та обмінів програми “Бібліоміст”), Оксана Реміга (старший програмний менеджер Програми розвитку ООН), Ярослав Юрцаба (національний менеджер проектів, координатор ОБСЄ в Україні), Віктор Лях (президент Фонду Східна Європа), Ілона Постемська (координатор проектів Швейцарського бюро співробітництва).

Матей Новак наголосив на тому, що громадські бібліотеки можуть стати майданчиком для розповсюдження серед населення інформації про наявні електронні сервіси в сфері електронного урядування і забезпечити ефективну взаємодію влади з громадою.

«Інноваційним для України й ефективним способом виявлення кращих ідей щодо впровадження інформаційних рішень є проведення хакатонів за участю представників органів місцевого самоуправління та громадських організацій», - зазначила Оксана Реміга.

Ярослав Юрцаба підкреслив важливість партнерства у процесі розвитку електронної демократії та консолідації наявного досвіду. Також він дав високу оцінку проекту зі створення порталу “Управління знаннями” та Депозитарію найкращих практик електронного врядування.


Переглядів: 3723
Поширень: 0