Компанія «Майкрософт Україна» запускає ініціативу CityNext, що допоможе містам відкрити нові можливості для економічного зростання за допомогою технологій.

За прогнозами ООН, до 2030 року частка міського населення складе 80%. Разом з кількістю мешканців у містах росте розмір транспортної системи, ускладнюється інфраструктура, постає більше проблем, пов’язаних із забезпеченням освіти, охорони здоров’я та соціального захисту населення. Ці питання особливо актуальні для України, де, за даними Держкомстату, уже зараз в містах проживає 70% населення. Для того, щоб допомогти муніципалітетам забезпечити ефективне функціонування міст в умовах зростаючої урбанізації та потреби в економії ресурсів, Microsoft оголошує про запуск ініціативи CityNext в Україні.

Ініціатива CityNext, яку презентували на нещодавній конференції Асоціації міст України, покликана допомогти в розвитку «розумних» міст, де за допомогою технологій вирішуються найбільш важливі питання в соціальній, економічній та політичній сферах та розвиваються здорові і процвітаючі громади. Досягненню цієї мети сприятиме мережа партнерів Microsoft Partner Network, до якої входить 1800 компаній, що допомагають впроваджувати сучасні технології по всій Україні.

«Microsoft впроваджує інновації для задоволення потреб мешканців міст у всьому світі. Зокрема, ізраїльське місто Тель-Авів зайняло друге місце в рейтингу найбільш інноваційних міст планети на міжнародному конкурсі «Місто року», об’єднавши всі інформаційні муніципальні системи в одній багатофункціональній «хмарі» від Microsoft, - коментує Надія Васильєва, директор по роботі з державними установами і закладами освіти та науки компанії «Майкрософт Україна». - Працюючи з широкою мережею партнерів, Microsoft може впроваджувати рішення та сервіси з меншими затратами, допомагаючи як маленьким містам так і великим мегаполісам долати глобальні проблеми «розумним» шляхом».

Завдяки CityNext, громадяни та бізнес зможуть співпрацювати з міськими органами влади через спеціальні програми для мобільних та стаціонарних комп’ютерів. Використовуючи наробітки Microsoft, міста зможуть забезпечувати жителів сервісами, які на перше місце ставлять потреби людей. Серед них – онлайн-консультації спеціалістів муніципальних служб та впровадження ініціатив на основі «відкритих даних».

В Україні уже є приклади використання сучасних технологій на користь жителів міста. Наприклад, Вінницька міська рада впровадила ряд технологій Microsoft для ефективної взаємодії з мешканцями міста. Зокрема, Microsoft SharePoint став універсальною платформою для роботи інформаційних систем муніципалітету Вінниці. Внутрішній портал, що використовується для зберігання робочої документації, а також офіційний сайт міської ради побудовані на базі Microsoft SharePoint. З використанням технологій Microsoft працює система електронного документообігу для обробки вхідної, вихідної документації та доручень міського голови. Систему електронного документообігу, до якої підключено 34 виконавчі органи, 19 комунальних підприємств та 819 користувачів інтегровано з мобільними пристроями працівників муніципалітету та поштовою системою Microsoft Exchange. Також, в міській раді уже давно не проводять великої кількості нарад, натомість зустрічі та спілкування відбуваються в режимі on-line за допомогою комунікатора Lync, не залежно від того, де в цей час знаходяться учасники.

Вінницька міська рада пропонує цілий ряд електронних сервісів для громадян, серед яких онлайн-реєстрація до дитячого садка, оплата комунальних послуг через інтернет, побудова маршруту громадського транспорту та отримання онлайн-консультацій в реальному часі щодо питань житлово-комунальної сфери, закладів охорони здоров’я, аварійних відключень тощо.

«Завдяки тому, що інформаційні потоки усіх установ об’єднані в одну систему, мешканцям міста більше не потрібно ходити із кабінету в кабінет. Тепер усі адміністративні послуги надаються в одній установі - «Прозорому офісі», що працює в приміщенні Вінницької міської ради, - коментує Олександр Риженко, директор департаменту інформаційних технологій Вінницької міської ради. - Використовуючи сучасні технології, ми хочемо організувати краще обслуговування мешканців. Такий підхід до управління демонструє відкритість діяльності органів влади, сприяє залученості громадян до розвитку міста та полегшує умови ведення бізнесу та проживання в місті».

До ініціативи Microsoft CityNext приєдналися уже багато міст з усього світу. Серед них: Тель-Авів (Ізраїль), Окленд (Нова Зеландія), Барселона (Іспанія), Буенос-Айрес (Аргентина), провінція Хайнань (КНР), Гамбург (Німеччина), Манчестер (Великобританія), Москва (Росія), Філадельфія (США), Чженчжоу (КНР) та інші. Впровадження CityNext дозволить їм реалізувати свій потенціал завдяки підвищенню ефективності, зменшенню витрат та сприянню розвитку сталого навколишнього середовища.

 Про корпорацію Microsoft

Заснована у 1975 році корпорація Microsoft є визнаним світовим лідером у галузі розробки програмного забезпечення, а також у наданні послуг та рішень, які допомагають людям та компаніям повністю реалізувати свій потенціал.

З 2003 року в Україні діє компанія «Майкрософт Україна», до завдань якої входить розвиток ринку програмного забезпечення та просування продуктів Microsoft, підтримка партнерів та замовників, а також локалізація новітніх технологій корпорації та реалізація соціальних проектів на території України.

Додаткову інформацію про компанію та продукти Майкрософт можна знайти на веб-серверах Microsoft: www.microsoft.ua.



Переглядів: 4444
Поширень: 0