Урочисте відкриття Писанкового дерева «Україна – мій дім», ініціатором якого є торговий центр Sky Park, відбудеться 13 квітня о 13-й годині на пл. Європейській.

У програмі:

  • реєстрація рекорду «Найбільша кількість яєць-писанок на дереві» Національним Реєстром Рекордів
  • брифінг за участі представників ТЦ Sky Park,Національного Реєстру Рекордів,Департаменту культури та Департаменту освіти ВМР
  • виступи творчих колективів шкіл естетичного виховання м. Вінниці
  • безкоштовний майстер-клас з петриківського розпису

 Перед Великоднем у Вінниці «виросте» Писанкове дерево  «Україна – мій дім»

«На площі Європейській буде представлено Писанкове дерево, що втілює собою Україну в цілому. Писанкове дерево буде прикрашене писанками розфарбованими у традиційних кольорах прапорів усіх регіонів України.

Протягом 2-х тижнів учні загальноосвітніх навчальних закладів та художніх шкіл міста Вінниці підготували майже 200 яєць-писанок. Усім учасникам акції будуть вручені заохочувальні подарунки від книжкового супермаркету «Читай-Місто» та розважально-ігрового комлексу «Непоседа».

Акція має на меті об’єднання та консолідацію громадян нашої держави – представників сходу та заходу, півдня та півночі: у нас єдиний дім, у нас єдина Батьківщина – Україна» - розказує директор ТЦ Sky Park Нарольський Руслан Анатолійович.

Проект ставить за мету відродження, збереження, вивчення культури та історії українського народу на прикладі феномену писанкарства та його популяризацію на теренах України та за її межами. Підтримку фольклорного мистецтва, пропаганду мистецьких традицій нашої Держави та пропаганди дитячої творчості.

Ціль акції сприяти естетичному та духовному розвитку дітей та молоді, виховувати художній смак, на прикладі народної творчості.

Формування любові до рідного краю (причетності до рідного дому, сім\'ї, міста), формування духовно-моральних взаємин, формування любові до культурного спадку свого народу, виховання любові, поваги до своїх національних особливостей, почуття власної гідності як представників свого народу.

Писанкове дерево «Україна – мій дім» стане цікавою подією серед великодніх мистецьких заходів у місті Вінниці.

Також долучитися до акції зможуть усі бажаючі вінничани та гості міста, які принесуть свої писанки до у ТЦ Sky Park до 12 квітня.

Додаткова інформація за телефоном (0432) 50-90-70



Переглядів: 17139
Поширень: 0