Міфи та реальність

Змалку Попелюшка, Білосніжка , Спляча красуня закладають дівчачі мрії про казкове весілля з Принцом: вродливим, багатим, розумним… Тому більшість дорослих дівчат, жінок мріють відчути себе в ролі Принцеси, а для цього, звісно, потрібен Принц. Як знайти його в реальному житті і чи потрібно?

Основні критерії, згідно соціальних опитувань, по яких жінки оцінюють типового нареченого ( свого ідеального принца): багатство, краса, розум, спільні інтереси. Та в цих критеріях багато підводних каменів та міфів. Розглянемо, чому багатий, красивий та розумний не такий вже й Принц.

1. Принц з сім”ї заможної.

Не секрет, що багато жінок полюють за статусними , багатими чоловіками на гарних авто та закордонними капіталами. Та мало хто з них знає, що більшість чоловіків-мільйонерів мають підвищену здатність до агресії, особливу жорстокість та відсутність співчуття по відношенню до оточуючих, схильністю до зрад (часто пов’язана з природньо високим рівнем тестостерону). Отож, іноді за великі гроші можна придбати не лише діаманти, а й золоту клітку ( в кращому випадку).

З іншого боку, чоловіча цілеспрямованість та вміння досягати поставлених цілей чи не найперша риса сексуального приваблення для жінки. І ось чому: причина зовсім не в корисливості жінок , а в їх біології: для того, щоб вижити багато років назад в важких первісних умовах жінка вибирала собі більш сильнішого чоловіка –лідера, бо саме він міг забезпечити майбутнє покоління. В умовах сьогодення чоловіча сила позиціонується в бізнес - досягненнях , можливості добиватися успіху.

Отже, шукайте свій комфортний баланс між уже багатим і поки що перспективним Принцом.

2. Принц красунчик.

Гарне обличчя приваблює, та не має довгострокової цінності, як по причині вікових змін, так і швидкого звикання. Крім того, якщо зовнішня краса не буде підживлюватись внутрішньою, вона взагалі не матиме значення уже на початку стосунків. Іноді, за не привабливим, на перший погляд, обличчям, можна розгледіти цілий світ.

А причина закоханості в красунчиків теж біологічна – підсвідоме зчитування «гарної» генетики для наступних поколінь. Та не слід забувати, що виховання дитини та її психологічний комфорт має набагато істотніше значення, ніж генетичне коріння.

3. Принц розумний.

Звичайно тут важлива об’єктивність, бо іноді ерудованість в нав’язливій формі може більше лякати ніж приваблювати, а постійні зауваження «розумників» часто сприймаються як критика і приниження. Для комфортних стосунків бажано, щоб в парі інтелектуальній розвиток обох був приблизно на одному рівні.

З іншого боку, в розумників є значна перевага. Учені знайшли співвідношення між високим інтелектуальнім рівнем чоловіка і подружніми зрадами. Розумні чоловіки – менше схильні до полігамії, не через відмову від спадкового природного потягу, а в результаті вміння виразніше за інших бачити сексуальну винятковість своєї партнерки та цінувати вірність, ( для жінок такого взаємозв’язку не виявлено).

4. Спільні інтереси.

Це важливий критерій, по якому ми часто вибираємо коло спілкування, друзів, партнерів. Та й тут є свої нюанси. Часто трапляється так, що в період закоханості ( «рожевих окуляр») ми бачимо в іншому лише спільність із собою: «Він слухає ту ж саму музику, читає ті ж самі книжки, у нього родимка на щоці, як у мене, тощо»… За пошуком спільності, немов за ширмою, ми не помічаємо цілісність людини, все те, що не подібне до нас. І чим вища ця ширма, тим сильніші розчарування перших років подружнього життя: « Ти змінився, ти раніше був іншою людиною, я не за такого виходила заміж»…

Тут важливо пам’ятати, що у вашого Принца є багато відмінностей від Вас. Він по іншому думає, по іншому, чи про інше мріє; і читаючи одну й ту саму книгу, ви сприйматимете її по різному. Іноді протилежності більш привабливі, люди можуть бути різні – але рідні. Прийняти іншу людину такою як вона є - це найвищий пілотаж стосунків.

Для кожної дівчини чи жінки є свій Принц, для кожної він єдиний і особливий. А хто ще не зустрів такого, шукайте за наступними критеріями: взаєморозуміння, підтримка, доброта, уміння пробачати, почуття гумору, довіри та кохання. І якщо зараз поряд із Вами саме така людина – не сумнівайтесь – він ваш Принц.

Сімейний психолог
Москаленко Ольга
Тел.(067)812 38 56
http://psycholog.vn.ua


Переглядів: 4676
Поширень: 0