Тарифи на газ для споживачів Вінницької області найближчим часом можуть знову зрости. Такий крок буде змушена здійснити держава, щоб компенсувати різницю між нормами споживання після того, як їх було зменшено постановою Кабінету Міністрів № 409 «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування».

Якщо минулого року споживачі Вінницької області без лічильників за нормами фіксовано оплатили 18 мільйонів кубометрів газу, то після зниження норм – вони оплачуватимуть лише 11 мільйонів кубометрів газу. Різниця в понад 7 мільйонів кубометрів газу ляже на плечі нашої компанії. Компанія зможе оплатити за цей газ лише за рахунок тарифу на транспортування і постачання газу.

Різниця у 7 мільйонів кубометрів газу перетвориться у технологічні втрати, за які підприємство зобов’язане буде сплатити вартість, встановлену для промислових підприємств, а це складе 44 мільйона гривень.

Відповідний лист про проблеми, які можуть виникнути із постачанням блакитного палива в регіоні трудовий колектив ПАТ «Вінницягаз» разом з трьома десятками газорозподільних компаній скерували до керівництва Кабінету Міністрів. У зверненні наголошується, що зменшення норм споживання газу для осіб, які не мають встановленого лічильника, не сприятиме економії, а навпаки матиме лише негативні наслідки, як для самих споживачів, так і газової галузі загалом.

«Ситуація серйозно дестабілізує роботу газової компанії. Це викликає занепокоєння у працівників. Адже, вони розуміють, що погіршення фінансового стану підприємства може вплинути також на їхню роботу і вчасну виплату заробітної плати. Відомо, що усі доходи та витрати газорозподільних компаній під жорстким державним контролем і ці додаткові витрати природного газу не передбачені в діючих тарифах. Інші джерел доходів, окрім того як підвищити тариф на постачання та транспортування, здатних компенсувати такі витрати, немає» - підсумовує голова профспілкового комітету ПАТ «Вінницягаз» Алла Гнатюк.



Переглядів: 5621
Поширень: 0