Протягом двох тижнів працівники Вінницької філії ПриватБанку починали свій робочий на обласній станції переливання крові. За ініціативою Ірини Рябоконь, керівника напрямку реалізації послуг клієнтам Середнього бізнесу, було прийнято рішення про здачу крові для потреб маленьких вінничин, що перебувають у дитячих лікарнях міста.

- Сьогодні усі сили волонтерів направлені на допомогу нашим воїнам у АТО, а діти залишились поза увагою, - говорить Ірина Михайлівна. - У мене давно було бажання організувати таку акцію, але все не вистачало часу. А два тижні тому з’явилось внутрішнє переконнная - все, більше чекати не можна.

Працівники ПриватБанку у Вінниці здали для дітей 20 л крові

І як виявилось, бажання організувати здачу крові “вже і зараз” було дуже вчасним. Завідуючий відділом комплектації донорів обласної станції переливання кров Сергій Придатченко, розповідаючи про ситуацію на ринку крові зазначив, що сьогодні вони працюють практично “з колес”, запасу крові як раніше немає.

- Хоча такого не буває, що ми не можемо запезпечити препаратами крові вінницькі лікарні, але сьогодні їхні запаси значно скоротилися, - говорить Сергій Миколайович. - Наприклад, на данний момент крові першої групи з негативним резус-фатором є тільки 7 флаконів. А ще не так давно було і 100. Раніше ми утилізували 30% еритроцитної маси крові, а зараз - жодного флакону. Причиною цього я б назвав те, що стало більше людей хворіти, тому є потреба у крові. І наявних донацій вже не вистачає. Та й донарами можуть бути лише цілковито здорові люди.

Сергій Придатченко пояснив, що зі 100 людей, які потенційно можуть бути донорами, 20 не проходять за станом здоров’я, а з решти 80-ти - мотивованими на донорство є тільки кожен третій. От і виходить, що з сотні людей, тільки 20 можуть здавати кров. А для тих, хто може це зробити, але не наважується, Сергій Михайлович проводить таку паралель.

- Коли в криниці забруднюється вода - господар її викачує, аби з джерела криниця наповнилася свіжою, - пояснює Сергій Михайлович. - Так само і з кров’ю - коли людина періодично здає кров, організм виробляє нову, і це добре впливає на стан здоров’я.

Працівники ПриватБанку, що відгукнулись на благодійну ініціативу, у більшості своїй говорили, що самі не раз хотіли здати кров, але не знаходили часу.

Працівники ПриватБанку у Вінниці здали для дітей 20 л крові

- Тому я дуже зраділа, що нарешті зможу зробити те, до чого давно прагнула, - говорить Марія Гаврилова, спеціаліст з відділення “Пироговське”.

А от Інна Вдовцова, менеджер з обслуговування корпоративних клієнтів відділення “Центральний ринок”, впродовж багатьох років самостійно здає крові кілька разів на рік. А Катерина Тарасевич, керівник програми “Бонус Плюс”, прийшла на станцію переливання крові разом з чоловіком Олександром.

Працівники ПриватБанку у Вінниці здали для дітей 20 л крові

- Ми все робимо разом, - сказало подружжя. - Тому не роздумуючи разом вирішили здати кров для дітей.

Кров, що здавали працівники ПриватБанку протягом двох тижнів, буде направлена на потреби дітям, що перебувають у дитячій обласній лікарні, Центрі матері та дитини та інфекційній дитячій лікарні у Вінниці. Крім того кожен з 40-ка донорів ПриватБанку отримав компенсацію за кров в розмірі 36 грн 50 коп. Одностайно було вирішено усі кошти перерахувати у Благодійний фонд “Рука допомоги”. За умовами фонду усі кошти подвоюються. Таким ином завдяки 40-ка донорам Вінницької філії ПриватБанку Благодійний фонд “Рука допомоги” поповнився на 2920 грн.



Переглядів: 4327
Поширень: 0