08 листопада 2014 року жителі Вінниці долучились до Міжнародної акції "Україна – це Я". Регіональні координатори акції – Олексій Некрасов, директор Святково-концертного агентства "Некрасов", та відомий шоумен Олександр Теренчук. Завдяки їхнім організаторським здібностям флешмоб у центрі міста став яскравою подією, яка об’єднала громадян-патріотів.

Олексій Некрасов і тисячі вінничан об’єднались навколо палаючого тризуба 

Місце проведення акції – Європейська площа. Початок флешмобу – 18:00. Попередньо кожен учасник обв’язав руку жовтою стрічкою в знак солідарності з бійцями АТО. Для бійців – це знак для розпізнавання "свій-чужий", для решти українців – символ сердечного єднання з ними. Далі 1500 вінничан стали навколо тризуба, викладеного з 1000 свічок. Вони проголосили обітницю єдності та заспівали гімн України, підтримуючи воїнів АТО – живих і загиблих.

Україна – це Я

Акція "Україна – це Я" тривала цілий день. Волонтери влаштували імпровізований благодійний ярмарок, на якому продавали сувеніри з патріотичною символікою. Надвечір відбувся концерт молодих вінницьких виконавців. Кошти, зібрані на міні-ярмарку, а також благодійні внески, будуть витрачені на допомогу українським солдатам.

Україна – це Я

Всі охочі розписувались на спеціальному банері, де підтверджували свою згоду з обітницею. Згодом організатори акції зберуть підписи з 22 міст-учасників і надішлють їх до Росії. Російські опозиційні політики спробують опублікувати цю інформацію, аби повідомити про єдність українців і їхнє бажання вистояти до перемоги.

Олексій Некрасов і тисячі вінничан об’єднались навколо палаючого тризуба

Кожен бажаючий залишав дрібничку, яка запалить бойовий дух українських солдат: листи, малюнки, обереги. Також приносили для них теплі речі, медикаменти, продукти. Збір речей та коштів 8 листопада не завершився. БФ "Подільська громада" продовжує програму "Підтримка української армії" – запевнив Андрій Дручинський, виконавчий директор фонду.

Олексій Некрасов і тисячі вінничан об’єднались навколо палаючого тризуба

Ідея провести міжнародну патріотичну акцію зародилась в ГО "Союз добровольців АТО". Мета акції – надати ефективну допомогу фронту, мобілізувати громадськість, показати, що українці – єдині. В’ячеслав Богуславський, співзасновник ініціативної групи "Нова Система", готуючи флешмоб, акцентував, що ця подія – на 100 % аполітична.

- Вінничани під час акції зібрали 5600 грн. І ми їм кланяємося за це, - дякував учасникам Олексій Некрасов. – Без волонтерів, партнерів-благодійників, активних громадян нам, організаторам, було б набагато важче. На мій заклик в соц. мережах, в місцевих електронних та друкованих ЗМІ відгукнулось так багато добрих людей! Я радий, бо тільки так, об’єднавшись добрими справами, ми зможемо перемогти!

Повний фотозвіт з заходу



Переглядів: 4649
Поширень: 0