У Вінниці найкращі студенти-радіотехніки отримали подарунки від «Київстар»9 квітня у Вінниці відбулося урочисте закриття фінального етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з радіотехніки (ВСОРТ). Цього року за звання найкращого радіотехніка змагалося 50 учасників із 15 вищих навчальних закладів України. Компанія «Київстар» виступила генеральним партнером Олімпіади та нагородила її переможців.

Всеукраїнська олімпіада з радіотехніки проводилася у формі індивідуального змагання. Зокрема, учасниками потрібно було розв’язати теоретичні завдання з п’яти фундаментальних дисциплін, які включені у курс підготовки фахівців-радіотехніків.

«Олімпіада молодих радистів – це визначна подія для її учасників та університету. Щорічно співробітники кафедри радіотехніки докладають значні зусилля, щоб провести її якісно та цікаво. Тож в рамках Олімпіади цього року вперше було проведено дистанційну дослідницьку олімпіаду для учнів Вінниччини за радіотехнічним напрямом. Також вперше в рамках ВСОРТ відбувся практичний тур змагань серед учасників для визначення кращих практиків серед радіотехнічної молоді» - зазначив голова журі ВСОРТ-2015 д. т. н., професор О. Осадчук.

Вже сьомий рік поспіль ВСОРТ проходить на базі Вінницького технічного університету. До речі, частина випускників цього закладу є працівниками компанії «Київстар». Загалом цього року до оргкомітету надійшло близько 50 анкет учасників із 15 вищих навчальних закладів України, переможців університетських змагань.

Командну першість ВСОРТ 2015 отримали студенти Вінницького національного технічного університету. Перемогу в «Особистій першості» здобули:

  • І місцеПолуденко Дмитро (Вінницький національний технічний університет).
  • ІІ місцеМеметшаєв Рустем, Національний університет «Львівська політехніка», Султан Бекболат, Житомирський військовий інституту ім. С. П. Корольова Державного університету телекомунікацій.
  • ІІІ місцеДубровка Роман, Національний технічний університет України «Київський політехнічний інституту», Демчина Юрій, Національний університет «Львівська політехніка», Залюбівський Владислав, Вінницький національний технічний університет.

Ірина Пацевко, менеджер по зв’язках із громадськістю «Київстар»: «Сучасні технології та інновації допомагають розвитку нашого суспільства. І підтримуючи освітні проекти для молоді, такі як Всеукраїнська Олімпіада з радіотехніки, «Київстар» прагне допомогти студентам на їхньому шляху до професійних вершин. Адже ті ідеї, які сьогодні представляє наша талановита молодь, завтра можуть стати реальними проектами, що покращуватимуть життя людей».

Довідка про «Київстар»

«Київстар» – український оператор телекомунікацій, надає послуги  зв’язку та передачі даних на основі широкого спектру мобільних і фіксованих технологій. Послугами оператора користується понад 26 млн клієнтів мобільного зв’язку і більше 810 тис. – широкосмугового інтернету.



Переглядів: 4520
Поширень: 0