Четверо випускників з Вінницької області поїхали на Всеукраїнську олімпіаду “Фінасовий геній” до Дніпропетровська. Богдан Коваль з вінницької школи №5, Ярослав Уляновський та Сергій Демченко з Піщанки та Олена Скальська з села Войнашівка Барського району вийшли у фінал Всеукраїнського конкурсу від ПриватБанку. Переможцем олімпіади став випускник з Чернівців Богдан Славута. За перемогу школяр отримав 50 000 гривень на подальшу освіту.

Друге місце виборов наш Богдан Коваль - він отримав 15 000 гривень. Ярослав, Сергій та Олена посіли відповідно 10, 11 та 12 місце.

Фінансового генія року серед випускників 11-класів загальноосвітних шкіл визначали у Головному офісі ПриватБанку у Дніпропетровську. У фіналі Всеукраїнської економічної олімпіади «Фінансовий геній», яку вже третій рік поспіль проводить ЮніорБанк, боролися 13 юних фінансистів, які отримали максимальну кількість балів у першому турі змагань.

Вінницький школяр отримав 15000 грн у олімпіаді “Фінансовий геній”

Замість аркушів паперу та ручок учасники використовували ноутбуки та Wi-Fi, а звичні тести та завдання замінили бізнес-кейси, розроблені топ-менджерами банку. Також фіналісти пройшли захопливий квест по поверхах офісу «Дельта».

- Сьогодні школярі набагато краще за батьків розуміються на нових технологіях, активно користуються смартфонами. Багато наших послуг, мобільних додатків якраз орієнтовані на юне покоління, – говорить головою правління ПриватБанку Олександр Дубілет, який оголошував переможців, вручав призів і подарунки. – Звичайно ж, я запрошую всіх юних фінансистів після закінчення навчання на роботу в банк, і обов\'язково, коли будете вчитися, попрацюйте в Контакт-центрі, це допоможе вам навчитися комунікувати з людьми.

Вінницький школяр отримав 15000 грн у олімпіаді “Фінансовий геній”

Всього ж за право вважатися фінансовим генієм цього року змагалися понад 800 випускників шкіл зі 120 міст України.

- Порадувало, що цього року у фінал вийшло багато школярів з маленьких містечок та сіл України, - говорить Наталія Шпак, керівник напрямку ЮніорБанк Вінницької філії ПриватБанку. - Організація олімпіади була досить креативною. частина завдань для школярів організували не за столами, а за приницпом квесту. Таким чином вони і бали заробляли і знайомились з роботою банку зсередини - побачили все: від того як працює колл-центр до обслуговування VIP-клієнтів.

Вінницькому переможцю олімпіади Богдану Коваль зі місцевої школи №5 до перемоги не вистачило всього пів бала. Богдан планує стати студентом факультету економічної кібернетики або Національного університету ім.Шевченка або Київської політехніки.

Вінницький школяр отримав 15000 грн у олімпіаді “Фінансовий геній”

- Сподіваюсь вступити на бюджетну форму навчання, - говорить Богдан. - А отримані 15 000 гривень хочу витрати на своє навчання, наприклад, на мовні курси або на курси програмістів.

На відміну від академічних шкільних олімпіад, у «Фінансовому генії» можуть брати участь випускники будь-якої української школи. Протягом трьох тижнів через Інтернет конкурсанти повинні були виконати тести та завдання на різні теми з економіки, фінансів, банківської справи. Після виконання тестів і розв\'язання задач всім учасникам «Фінансового генія» нараховувалися конкурсні бали, за сумою яких найкращі олімпійці пройшли до фіналу.



Переглядів: 4543
Поширень: 0