У цій статті фахівці наркологічної клініки «ГРОСТ» розкажуть вам про виникнення наркоманії про її причини і передумови.

Найчастіше наркоманія виникає тоді, коли людина піддається стресовим ситуаціям або ж знаходиться в оточенні людей, пов'язаних з вживанням та розповсюдженням наркотичних речовин. Якщо перша причина найчастіше пояснює залежність зрілих і сформованих людей, то друга безпосередньо стосується «важкого віку».

Взагалі, дитяча наркоманія - одна з найбільш гострих проблем сучасного суспільства. У момент формування організму і нервової системи, дитина вже переживає переломний момент, в який він вкрай схильний до впливу навколишнього середовища. Тут дуже важливо стежити за тим, з якою компанією він спілкується, як реагує на батьків, чим захоплюється. На схильність підлітка наркотиків впливає факт вживання різних наркотичних і лікарських препаратів матір'ю під час вагітності, хвороби, перенесені в ранньому віці, індивідуальні особливості організму, нервової системи. Колосальну роль відіграють і психологічні особливості людини, його характер, звички, розумові здібності, сприйняття різних життєвих ситуацій. Не можна нехтувати важливість соціальних умов, в яких протікає формування особистості. Тут варто звернути увагу на такі фактори, як благополучність сім'ї, друзів, суспільство населеного пункту, рівень його культури, релігійні погляди і т.д .

За весь час своєї багаторічної практики лікарям клініки «ГРОСТ» часто доводиться стикатися з таким явищем, як наркотична спадковість. Виникнення такої патології безпосередньо пов'язано зі способом життя матері в момент вагітності. Наслідки споживання наркотичних речовин в момент виношування дитини може спричинити за собою серйозні наслідки для плода. Дитина може народитися неповноцінним, з фізичними та психічними відхиленнями. Більше того, такі діти в зовсім ранньому віці починають відчувати інтерес і тягу до наркотиків, що нерідко веде до такої хвороби, як залежність.

Спостерігається страшна тенденція: наркотична залежність зустрічається все з більш і більш раннього віку. Якщо пару років тому, такі випадки фіксувалися у віці 16-18 років, то сьогодні, в середньому, це 12-15 років. Варто відзначити, що деякі з таких дітей виживають, адже організм зовсім не пристосований до таких стресів, більше того, під впливом наркотиків, він дегенерує і слабшає.

Сьогодні наркоманія набула більшого поширення у великих містах, ніж в селах. Більш того, в деяких ареалах, наркотики стають елементом моди і престижу. Але в будь-якому випадку, наслідки одні й ті ж, і вони трагічні. Для того, що б якимось чином вплинути на ситуацію, призупинити популяризацію і розповсюдження наркотиків, необхідно починати з малого. Перше, що Ви можете зробити - потурбуватися про своє потомство, ознайомити своєї дитини з наслідками наркоманії та нарешті, не піддаватися згубному впливу суспільства. В цьому, як і в інших випадках наркологічної проблематики клініка «ГРОСТ» завжди буде вашим надійним помічником. Звертайтеся.

(048) 702-02-16, 702-02-17
(0482) 63-36-02
Україна, Одеса
ул. Жовтневої революції, 31

e-mail: [email protected]
www.stopnarkotik.com



Переглядів: 3719
Поширень: 0