Духмяний аромат здоби в’ється над завжди велелюдною площею біля Центрального залізничного вокзалу. Тут, на перетині транспортних розв’язок, щодня проходить чимало людей. І багато хто зупиняється зацікавлено біля прозорої будівлі, прикрашеної малюнками здобних завиванців – кренделів.

Традиційні для Європи кренделі, а точніше німецькі брецелі, у Вінниці випікають та продають Олександр та Василь. Їх приватна пекарня-магазин має скляні стіни, тож кожен може на власні очі споглядати як народжуються, виплітаються та запікаються кренделики. Заклад з іменем «Вінницький крендель» відкрився лише три тижні тому, але вже має чимало постійних покупців і щоденно пригощає нових зацікавлених. Ті, хто купляє п’ять кренделиків одразу – шостий отримують у подарунок. І найчастіше обов’язково приходять наступного дня за новою порцією смакоти.

«Вінницькі кренделі» печуть за німецькою традицією

Рецепт у «Вінницького кренделя» класичний: дріжджове тісто розкатують, ділять на частини, утворюють джгути, які потім завивають у знайому форму – крендель з Середньовіччя вважається емблемою пекарів, і кращі з кращих булочників зображували його на своїх вивісках.

«Вінницькі кренделі» печуть за німецькою традицією

Звиті кінці брецеля-кренделя нагадують складені у молитві руки монахів, що колись першими вигадали таку незвичну форму здоби. Особливий блиск смачні завиванці отримують завдяки зануренню перед випічкою у содовий розчин. М’які всередині та з глянцевою хрумкою шкоринкою зверху, кренделі подобаються всім, і малим, і дорослим.

«Вінницькі кренделі» печуть за німецькою традицією

Рецептуру Олександр та Василь привезли з Німеччини. Але там печуть здебільшого солені, до пива, а у нас пропонують зараз поласувати кренделями з кунжутом, зернятами, корицею та маком. В планах – нові смаки. Над ними в пекарні зараз саме експериментують. До кренделів тут вам радо запропонують каву або чай. І поки ви чекаєте на замовлення можете спостерігати як гарячі кренделики падають з дека у корзинку

«Вінницькі кренделі» печуть за німецькою традицією

Поласувавши кренделями, ви неодмінно захочете повернутись сюди знову за теплими ароматними смаколиками.



Переглядів: 9086
Поширень: 0