За ініціативи ПАТ “Страхова компанія “МІСТО” 7 грудня було проведено  тренінг для лікарів акушер-гінекологів міста та області з надання невідкладної допомоги при кровотечах. Для участі в заході, що відбувався на базі обласної клінічної лікарні ім. Пирогова, були запрошені представники відомої фармацевтичної компанії FERRING.

На тренінгу були розглянуті нові сучасні алгоритми надання невідкладної медичної допомоги при кровотечах, відпрацьовані практичні навички. Після змістовної лекції  були проведені тести. Практичні заняття проходили у формі ділової гри на симуляційних макетах. В заході взяли участь лікарі, що безпосередньо надають медичну допомогу жінкам в пологових залах. Причому, серед учасників тренінгу були відмічені не тільки молоді лікарі, а й досить досвідчені акушер-гінекологи: завідуючі відділеннями, заступники головних лікарів з лікувальної роботи пологових будинків.

Фахівець із врегулювання страхових випадків  ПАТ “СК “МІСТО” Наталя Коробчинська відмітила беззаперечну користь  заходів подібного типу для лікарів-практиків. Всі учасники тренінгу отримали відповідні сертифікати. 

Тетяна Лобастова, акушер-гінеколог пологового будинку№1 відмітила, що захід був дуже цікавий і неординарний, щоправда хотілося б більше роботи на муляжах. Завідуючий акушер-гінекологічним відділенням Барської ЦРЛ Віктор Іваненко був у захваті від тренінгу:

- Супер! Цікаво, корисно, багато нової інформації,  дуже зручний формат! Чим більше буде таких заходів, тим краще, особливо для фахівців з районів.

За ініціативи страхової компанії “МІСТО” навчалися акушер-гінекологи

Головний позаштатний гінеколог Вінницької області Інна Кукурудза вважає, що заходи подібного типу - найбільш перспективна форма навчання і підвищення кваліфікації практикуючих лікарів. Вона каже:

- Ми обожнюємо такі тренінги! Чим їх буде більше, тим більше буде рівень кваліфікації наших фахівців. Потрібно замислитися про проведення міжрайонних, міжкущових тренінгів, які доречно проводити в районних центрах, адже лікарям із дальних районів буває важко дістатися до обласного центру на такі цікаві заходи, де інформація подається швидко, в стислому вигляді і у надзвичайно зручному форматі.

СК "Страхова компанія"МІСТО" і надалі планує проводити різноманітні семінари і тренінги, залучаючи для цього найкращих тренерів і провідних фахівців акушер-гінекологів України.  


Переглядів: 3251
Поширень: 0