04 лютого у світі відзначають День боротьби з раком – чумою нашого покоління. Хвороба до сьогодні достатньо не вивчена, тому підібрати ефективне лікування досить важко, особливо у запущених стадіях. Отже своєчасне виявлення хвороби є чи не єдиним порятунком. Але на сьогодні державні онкологічні програми  не завжди забезпечують пацієнтів курсами хіміотерапій, що вже говорити про профілактику.

ПАТ «Страхова компанія «МІСТО», оцінюючи потребу проведення діагностики онкохвороб серед  застрахованих колективів, вирішила додати в програми медичного страхування для колективів ТОВ «Козятинський м’ясокомбінат», ТОВ «Аграна Джус Україна» та ТОВ «Аграна Фрут Україна» опцію проходження  мамографії серед жінок старше 45 років, які перебувають у високій групі ризику.

Рак можна подолати своєчасною діагностикою

Обстеження будуть проводитися на базі Вінницького обласного клінічного онкологічного диспансеру.

Довідково. Мамографія – це дослідження молочної залози, проведене з використанням рентгенівського випромінювання. Мамографію рекомендують не тільки хворим жінкам або тим, хто підозрює недобре, але і абсолютно здоровим жінкам з метою профілактики пухлин грудей (як доброякісних, так і злоякісних).


Переглядів: 2660
Поширень: 0