12 команд по 4 учасники в кожній протягом тижня вирішували аналітичні та технічні завдання VI локального етапу Європейських інженерних змагань EBEC (European Best Engineering Competitions). Організатором заходу стала волонтерська організація Board of European Students of Technology, створена при Вінницькому національному технічному університеті. Національний телеком-оператор Київстар підтримав проведення змагань у рамках своєї соціально-освітньої програми «Make Your Mark» («Зроби свій внесок»).

Юні інженери – студенти Вінницького національного університету – змагалися в двох категоріях: Team Design та Case Study. Представнки Team Design (командне моделювання) повинні були сконструювати з виданих підручних матеріалів всюдихід. За умовами конкурсу, цей пристрій мав проїхати по піску, щебеню, паперу та проплисти по воді. Талановиті аналітики категорії Case Study (ситуаційна задача) розробляли стратегію дослідження певного явища. Щодня студенти отримували нові завдання, результати яких презентували наприкінці робочого дня. Зокрема, їм потрібно було спроектувати транспорт майбутнього для Вінниці, а також автономну теплицю, яка має забезпечити населення їжею після умовної катастрофи, та ін.

Машина-амфібія та автономна теплиця – у Вінниці пройшли змагання студентів-інженерів за підтримки Київстар

«Інженерні змагання для студентів – це не тільки нагода корисно провести вільний час, відчувши смак інтелектуальної перемоги, а й розкрити свій потенціал, – говорить Андрій Хаулін, організатор EBEC Vinnytsia.Цей захід покликаний, передусім, надати можливість студентам технічних університетів розвинути свої вміння та реалізувати свої ідеї завдяки співпраці з такими компаніями, як «Київстар», та спілкуванню з європейською студентською спільнотою. Це можливість навчатися на практиці, вдосконалюватися і розвивати себе на міжнародному рівні».

Цього року в Європі проходить 15 регіональних етапів інженерних змагань EBEC. Переможців України збере національний етап у Запоріжжі, а звідти команди-фіналісти двох категорій вирушать за титулом «найкращих інженерів Європи» до Белграда, Сербія.

Машина-амфібія та автономна теплиця – у Вінниці пройшли змагання студентів-інженерів за підтримки Київстар

Організатори інженерних змагань EBEC та компанія «Київстар» сподіваються, що українські студенти гідно представлятимуть нашу державу на міжнародному рівні та покажуть найкращі результати.

Довідка

«Зроби свій внесок» – загальнонаціональна соціально-освітня ініціатива компанії «Київстар» у рамках глобальної програми «Make Your Mark», яка реалізується міжнародною групою VimpelCom. Проект орієнтований на підтримку талановитих школярів, студентів-програмістів, стартаперів і молодих підприємців. Ініціатива передбачає підтримку українських школярів, які показують найкращі результати у точних дисциплінах – природничих науках, технологіях, включаючи інформаційні, інженерії, робототехніці та математиці.

У 2015 році в рамках ініціативи «Зроби свій внесок» Київстар підтримав змагання програмістів OCPC-2015 та Всеукраїнську учнівську математичну олімпіаду. За сприяння компанії національна команда гідно представила Україну на міжнародних олімпіадах – Romanian Master in Mathematics та European Girls’ Mathematical Olympiad, а на Міжнародній математичній олімпіаді у Таїланді показала найкращий у Європі результат. Працюючи на перспективу, національний телеком-оператор Київстар підтримав проведення Всеукраїнської літньої школи, у якій взяли участь 163 юних математики із різних регіонів України.

Також Київстар організовує серію зустрічей із лідерами суспільної думки в галузі економіки та соціальних дисциплін на базі Kyivstar Business Hub. Цей проект має на меті розвиток духу підприємництва та технологічних навичок у молоді. З-поміж іншого, ініціатива «Зроби свій внесок» орієнтована на стимулювання створення та розвитку молодими людьми соціально-значущих програмних продуктів, які побудовані на мобільних технологіях. На сьогодні гостями цих заходів стали вже понад 3 000 молодих підприємців.



Переглядів: 3960
Поширень: 0