Ведучий — це людина, яка вміє зробити ваш святковий захід веселим, креативним та якісним, але щоб не бути в центрі уваги! Такої позиції дотримується Олександр Остаповець — вінничанин, який володіє унікальним вмінням дивувати гостей, розважити всіх присутніх на святі та залишити лише яскраві спогади про весілля, корпоратив чи день народження.

З шкільних років Олександр відчув, що хоче працювати у творчій сфері та серед людей. Він легко погоджувався бути ведучим, співати та декламувати вірші. Хлопець має музичну освіту, закінчив Вінницький державнийпедагогічний університет,  працював в архіві, в школі, навіть на виробництві, але впевнився, що робота з публікою імпонує найбільше.

– Я люблю людей, і настільки кайфую від своєї роботи, що це неможливо пояснити! Кожного разу, коли проживаєш свято з людьми, то справді віриш в те, що можеш дати багато добра та світлих моментів. – з усмішкою ділиться Олександр Остаповець.

«Я люблю людей, і настільки кайфую від своєї роботи, що це неможливо пояснити!». – ведучий Олександр Остаповець

Також він розповів нам, що за свою недовгу кар’єру встиг пройти “Крим, Рим і мідні труби”. Перше замовлення на ведучого взагалі випадково з’явилось. Хлопці виступали на весіллі як музиканти, але свято було бюджетним та трохи неорганізованим. Тоді Сашко вирішив розважити публіку, провів декілька конкурсів, почав спілкуватись з людьми. І йому вдалося. Після того випадку в нього виникло бажання розвиватись і спробувати співставляти професії.

– Зараз я не працюю на весіллях, які проводять в шалашах, наприклад, адже переконався, що там ведучого взагалі не треба. Думаю, на такому святі навряд чи виділятимуть бюджет під мій формат проведення. Був випадок у 2013 році, коли  нас з музикантами замовили на весілля, де гості молодої в одному селі, а молодого в іншому. Домовились по півдня там і там, але молодята не синхронізували свої плани з батьками і в силу вступили традиції регіону. Це означало, що гості мали танцювати до упаду.  Коли ми почали збирати апаратуру і реквізит, щоб переїжджати до молодого для продовження свята то виник скандал. В другому селі шалаш був 100 метрів в довжину, я молодят не бачив, та й гості вже посвяткували і зібрати їх було дуже важко. Мене врятувало те, що танцювали всі!

«Я люблю людей, і настільки кайфую від своєї роботи, що це неможливо пояснити!». – ведучий Олександр Остаповець

Олександр зазначив, що він етнолог за спеціальністю, тому вивчав особливості традицій в різних регіонах України. Також завдяки роботі ведучого він помітив, що формати свят, в залежності від місцевості, дуже відрізняються, і навчився знаходити компроміси в різних непередбачуваних ситуаціях.

- Якось були викрали наречену і поїхали з нею у невідомому напрямку. Жених кинувся шукати і пропав, а вона вже повернулась. Трохи важко було всіх зібрати, але вже навчився з цим боротись. Пояснюю людям: краще зробити так, як раджу я, ніж займатися самодіяльністю. Тоді і свято буде на високому рівні.

Також ми запитали чим відрізняється «тамада» від сучасного вінницького «ведучого»?

«Я люблю людей, і настільки кайфую від своєї роботи, що це неможливо пояснити!» – ведучий Олександр Остаповець

- Поняття «тамада» асоціюється більше з кульками, реквізитом, завченими віршами, переодяганнями, а ведучий проводить весілля з мінімальною кількістю зайвих предметів та будує свято на інтерактивах, активностях, які підходять усім.  Мені цікаво експериментувати, тому що більшість молодят приблизно мого віку, з ними легко знайти спільну мову. Я маю багато цікавих фішок, які застосовую в своїх програмах. Я починаю працювати з молодятами та гостями задовго до весілля. Ніколи і нікого не «тягну» на конкурси, але тим не менше усі охоче беруть участь у них. Також я гарантую, що 80% усіх конкурсів та розваг ви та ваші гості побачите вперше!  

Олександр Остаповець не просто ведучий за покликанням, а справжній професіонал. В серпні цього року він пройшов навчання у школі Володимира Такудіса — топового ведучого України. Навчання відбувалось за участі різних спікерів та людей, які проводять свята на досить високих рівнях.

«Я люблю людей, і настільки кайфую від своєї роботи, що це неможливо пояснити!». – ведучий Олександр Остаповець

- Я отримав неоціненний досвід, яким радо ділюсь зі своїми колегами. Школа дала поштовх розвиватися, втілювати яскраві ідеї та бути впевненим в тому, що я роблю. Між випускниками постійно відбувається взаємодія, ми рекомендуємо як краще організувати свято. Наприклад, 8 жовтня у мене було замовлення, коли молода не хотіла покривати голову хусткою. Тоді ми гуртом придумали альтернативу –  вдягнути їй корону.

Щодо конкуренції серед вінницьких ведучих Сашко відповідає впевнено і без іронії. Він вважає, що це слово не доречне, оскільки в спільній справі всі колеги.

-  Коли я приходжу на зустріч з потенційними клієнтами, то розказую, що я можу зробити і як, але так само зауважую, що є інші ведучі. Це їхнє право обрати того, хто до вподоби. Я не боюсь цього сказати, так як впевнений, що у моїх силах організувати гарне весілля.

«Я люблю людей, і настільки кайфую від своєї роботи, що це неможливо пояснити!». – ведучий Олександр Остаповець

Ми поцікавилися планами Олександра Остаповця на майбутнє, і дізналися, що він хотів би створити повноцінне івент-агенство у Вінниці.

- Це має бути не просто як бізнес-ідея, а швидше творча лабораторія, але з персоналом, з координаторами і т.д. Маю звичку приходити на зустріч, і починати розмову не про гроші, не про те хто що робить, а про життя. Такі моменти фактично зав’язують дружбу між мною і клієнтами. І коли вдягаю сорочку, туфлі та йду до людей на свято, то всередині завжди вирують позитивні емоції і я даю собі звіт в тому, що в нашому житті усе не дарма і я роблю правильний вибір. Чого і бажаю усім, зокрема у виборі ведучого на власне свято!

«Я люблю людей, і настільки кайфую від своєї роботи, що це неможливо пояснити!». – ведучий Олександр Остаповець

Якщо вас зацікавив цей неординарний, молодий та яскравий вінницький ведучий, можна зв’язатися з ним у соцмережі (https://vk.com/oleksandr_ostapovets) або за телефоном +380633840436. Переконайтеся, що весілля, корпоратив чи будь-яке інше свято може стати незабутнім завдяки харизмі, фантазії та чарівному голосу Олександра Остаповця!



Переглядів: 4773
Поширень: 0