Зазвичай при самостійному лікуванні прищів застосовують різні косметичні процедури, косметологічні засоби, мазі з антибіотиками. Прищі різного виду, в тому числі і вугрі (акне), — це проблема не тільки підлітків, а й дорослих.

На думку дерматологів, основними причинами появи неприємних висипань на шкірі є: порушення обміну речовин, захворювання шлунково-кишкового тракту, неправильне харчування, гормональні порушення, стрес.

Вугрі – це ХВОРОБА!

Прищі, вугрі та подібні неалергічні висипання на шкірі — явище неприємне і дуже поширене. Це захворювання має глибокі причини і в лікуванні вимагає комплексного підходу. Про причини захворювання, методи діагностики та лікування вугрової висипки розповість лікар дерматокосметолог Гайдук Діана Володимирівна.

Гайдук Діана Володимирівна

Головне правило боротьби з висипом – своєчасність. В першу чергу необхідно перестати займатися самолікуванням та видавлювати прищі, адже так ви розповсюджуєте інфекцію на здорову шкіру і площа враження стає більшою. Необхідно звернутися до лікаря дерматолога чи дерматокосметолога за консультацією. Тільки лікар може знайти «поломку» в організмі, яка дає про себе знати прищами.

Не дивуйтеся, якщо лікар попросить здати різні аналізи, пройти УЗД різних органів та систем та направить на консультацію до інших лікарів: гастроентеролога, гінеколога, ендокринолога, психоневролога.

Лікування акне проводиться залежно від тяжкості захворювання. Терапія повинна складатися із зовнішнього і внутрішнього лікування, яке вам повинен індивідуально підібрати лікар дерматолог. Після внутрішнього лікування починається зовнішнє лікування косметологічними процедурами лікарем дерматокосметологом, а саме механічними або ультразвуковими чистками, пілінгами, протизапальними масками, мезотерапією, дарсонвалізацією, фототерапією, Елос процедурами. З переліку процедур лише лікар підбере потрібну саме вам. Лікар дерматолог допоможе вам підібрати  щоденний догляд за шкірою обличчя.

Наслідками акне (особливо, якщо захворювання протікає без грамотного лікування) є рубці, наявність пігментних плям, синюшних і червоних шрамів на шкірі. Наявна проблема викликає не тільки естетичне не задоволення собою, але й психологічне: невпевненість у собі, сором'язливість, дратівливість.

Сучасні методи лікування акне і постакне дозволяють зробити шкіру чистою, гладенькою, без рубців та плям. Однак це достатньо кропіткий процес, який вимагає активної участі пацієнта. І тільки разом лікар і пацієнт зможуть перемогти це захворювання.

Лікар дерматокосметолог
Медичного центру
«Оксфорд Медікал – Вінниця»
Гайдук Діана Володимирівна
0432-677-000
068-271-21-21
073-271-21-21



Переглядів: 21638
Поширень: 0