Столиця Угорщини це справжня скарбниця для тих, хто цінує різноманітний відпочинок, адже Будапешт може запропонувати туристові як розважальні заходи, так і багату культурну програму. Старовинні квартали, палаци, мости та собори створюють неповторну атмосферу казки та закохують у себе з першого погляду. Звичайно, кожен ладен обирати собі до смаку, але наступні пам’ятки вам варто побачити у цьому чарівному місті передусім.

1.       Угорська національна галерея

Поціновувачі мистецтв, які не уявляють собі візиту до нового міста без відвідин усіх тамтешніх музеїв та галерей, вам напевно припаде до душі Угорська національна галерея. Розташована у Королівському палаці, вона нараховує більш ніж сто тисяч витворів мистецтва – тут можна побачити художні здобутки від Середньовіччя до 20 сторіччя. Особливість галереї в тому, що тут знаходяться роботи угорських майстрів або ті, що були створені на території країни.

2.       Замок Вайдахуняд

Цей замок у парку Варошлігет начебто зійшов зі сторінок дитячої казки про принцес і драконів – гостроверхі дахи, вежі та кам’яні мури, оточені ровом з водою, занурюють у неповторну чарівну атмосферу середньовічних легенд. Проте саме тут ви можете відвідати один із старіших музеїв сільського господарства, побачити вражаючу колекцію мисливських трофеїв, а також помилуватись на мініатюри будівель, що відіграли значну роль в історії Угорщини.

3.       Квартал Фортеці

Саме з цього місця варто починати знайомство з Будапештом, адже у Кварталі Фортеці, в районі Буда розташовані найзначущі пам’ятки столиці: три церкви, шість музеїв, мистецька галерея, а також театр, чудова площа та Королівський палац.

Тож сміливо виділяйте цілий день, аби сповна насолодитись всіма цікавинками цього осередка історії та культури.

4.       Сеченські купальні

Це місце буде цікаве не лише як історична та архітектурна пам’ятка (побудовані у стилі необароко, вони є одним з найбільших лікувальних комплексів у Європі), а і як чудове місце для відпочинку: 5 басейнів та 11 купалень з термальною водою різної температури прямо з джерела, а після заходу сонця ще й вечірки! Неодмінно відвідайте, не пошкодуєте.

5.       Рибацький бастіон

У Буді, на Фортечному холмі (рос. Крепостной холм) височіють гостроверхі дахи білих веж. Але це не ще один замок чи палац – Рибацький бастіон це площа, оточена галереєю з сімома вежами, що символізують сім племен-засновників угорської держави.

Неодмінно підніміться сюди у погожу днину, аби з терас помилуватися захоплюючими подих краєвидами міста та Дунаю.

Будапешт: що побачити в першу чергу

6.       Острів Маргіт

Коли ж вам забажається віддалитись від шумних вулиць столиці та усамітнитись серед природи, вирушайте на острів Маргіт, улюблене місце відпочинку місцевих та гостей міста. І не дивно: увесь острів це величезний парк, де можна не лише погуляти звивистими стежками Японського саду, насолоджуючись тишею і спокоєм, а і побачити справжні руїни францисканського собору, жіночого домініканського монастиря, помилуватися на церкву Святого Михаїла або відвідати аквапарк, спортивні майданчики чи літній театр.

7.       Собор Матяша

Ви обов’язково маєте побачити це дивовижне за красою архітектурне чудо, адже собор Матяша є найгарнішим у Будапешті! Збудований у пізньоготичному стилі, собор легко пізнається завдяки фігурним різнокольоровим дахам, вкритим знаменитою черепицею «жолнаі». Проте головні його скарби сховані всередині: розписні вікна роботи найславетніших угорських майстрів та прекрасні фрески тонкої роботи.

8.       Сталагмітова печера Палвельді

Щоб знайти цю пам’ятку, вам доведеться спуститись під землю, адже саме під містом приховані ці чудернацькі витвори природи. Створені мільйони років тому, сьогодні вони ваблять туристів багаторівневим лабіринтом звивистих коридорів та тунелів, прикрашених видовищними «скульптурами» зі сталактитів та сталагмітів. Справжній музей під землею!

9.       Центральний Ринок

Навіть якщо ви не збираєтесь нічого тут купувати (а дарма, бо на Ринку можна знайти всілякі ласощі та делікатеси), вам варто прийти на цей найбільший критий ринок міста – хоча б для того, аби просто помилуватись на вишуканий ансамбль будівлі, спроектованої самим Густавом Ейфелем!

10.   Парламент

Ну і звісно, куди ж без найвпізнаванішого символу Будапешта! Велична будівля Парламенту, що височіє над Дунаєм, є до того ж туристичним об’єктом: тут можна побачити коштовності угорських королів, а ще помилуватися розкішним оздобленням інтер’єрів.

Вже вирішили, коли вирушаєте до угорської столиці? Тоді знайдіть найвигідніші ціни на авіаквитки Київ-Будапешт на сайті TripMyDream!



Переглядів: 29439
Поширень: 0