Нові побутові комунікації у мікрорайоні «Старе місто» днями запущено в роботу. Наразі його жителі вже використовують сучасне обладнання і звикають до безперебійної роботи нового, потужного коллектора.

Проект вартістю у понад 8 мільйонів гривень вдалося реалізувати завдяки фінансовій підтримці забудовника ЖК «Європейський квартал» та «Клубний дім». Соціально відповідальна компанія взяла на себе значну частину витрат, аби убезпечити вінничан від прикрих несподіванок. Річ у тім, що староміська система каналізування – одна з найдавніших у Вінниці. Технічно зношена, а місцями навіть аварійна, вона роками потребувала заміни. Стара система не справлялася зі збільшеними об’ємами стоків, періодично забивалася і виходила з ладу. Це загрожувало санітарній безпеці цілого мікрорайону.

ЖК «Європейський квартал» відкрив нову еру староміських мереж

Мережі будували під потреби приватного сектору, а коли у мікрорайоні почали зводити сучасні комфортні багатоповерхівки, постало питання: чи витримають комунікації нові виклики? Першою, хто звернув увагу на проблему, стала компанія-забудовник житлових комплексів «Європейський квартал» та «Клубний дім», адже вона дбає про своїх новоселів. Комплекси складаються із 18 секцій, а це потребує більш потужної мережі, аніж та, що була раніше. Завдяки новітнім інженерним рішенням високий рівень комфорту отримали не лише жителі новобудови по вул.Покришкіна, а й усіх прилеглих будинків.

ЖК «Європейський квартал» відкрив нову еру староміських мереж

«Для нас це – надзвичайно радісна подія, - коментують запуск нових комунікацій представники компанії-забудовника. – Ми не просто будуємо житло для вінничан, ми намагаємося підтримувати усі важливі соціальні проекти, починаючи від облаштування спортмайданчиків до втілення ось таких масштабних проектів. Ми любимо Вінницю і прагнемо сприяти її розвитку».

 



Переглядів: 6184
Поширень: 0