Якщо ви почали знайомство з музичною грамотою, опанували акустичну гітару, а тепер бажаєте освоїти електричну, щоб отримати більш драйвове звучання — постає питання, на чому зосередити свій вибір. Адже кількадесят тисяч гривень на легендарний «Стратокастер» є не у кожного, та і придбання такого дорогого інструменту не завжди доцільне. Гітара подібного рівня необхідна професіоналу, який здійснює концертну діяльність, записує композиції на студії, а для аматора-новачка подібні бренди можуть бути лише зайвою тратою коштів.

Ознайомлення з асортиментом товарів на http://price.ua/catalog5243.html свідчить що електрогітара — це не обов’язково дорога річ. Інструменти японського та китайського виробництва продаються значно дешевше, ніж продукти Fender чи Gibson. Навіть серед деяких відомих американських брендів представлені недорогі гітари високої якості, що дозволяють отримати звук професійного рівня.

Новачкові не варто гнатися за іменем виробника, адже для опанування мистецтва гри потрібен баланс якості і ціни. Звичайно, ніхто не забороняє купити Fender Stratocaster, якщо є бажання і гроші, але коли бюджет обмежений — слід шукати розумних компромісів. За надто низькою ціною ганятися теж не варто. Досвідчений професійний гітарист здатен змусити непогано звучати навіть дешеві інструменти китайського походження, але для новачка знайомство з такими продуктами може бути тісно пов’язане з проблемами.

Серед головних недоліків найдешевших електрогітар можна назвати не дуже якісні матеріали та покриття, низьку надійність кілків та проблеми звукознімачів. Дешеві гітари зазвичай оснащаються недорогими знімачами типу «сингл». Вони мають простішу конструкцію, менше коштують, дають більш дзвінкий звук, але чутливі до електромагнітних перешкод. В умовах сучасної квартири, наповненої гаджетами, вони здатні вносити в звук шум та псувати його. Тому краще надати перевагу гітарам з звукознімачами типу «хамбакер» або комбінаціями з двох типів.

Якщо для вас важливо мати змогу змінювати висоту звучання, обирайте електрогітару з важелем тремоло. Але слід пам’ятати, що в найдешевших інструментах він також може знижувати надійність конструкції. Тому якщо хочеться і недорого, і довговічно, краще надати перевагу моделі з фіксованим бриджем.

Якщо вдаватися до перерахування перевірених брендів, можна зосередитися на кількох відомих фірмах. По-перше, це Jackson, відома американська компанія, що має в асортименті відносно недорогі інструменти. Варто придивитися до її бюджетної серії Dinky. Також заслуговують уваги гітари японської компанії Ibanez. В цього виробника є відносно недорогі моделі, що відрізняються високою якістю.

Непогані електрогітари виробляє і південнокорейська фірма Cort. Також можна згадати і ще одного японського виробника, Yamaha. В арсеналі Fender та Gibson також є бюджетні інструменти, але це більш прості і не такі відомі моделі, як легендарні Stratocaster і Telecaster та Les Paul.


Переглядів: 3563
Поширень: 0