Через пожежу на військовому складі боєприпасів поблизу Калинівки ПАТ «Вінницягаз» оперативно припинило роботу трьох газорозподільних станцій, унеможлививши, таким чином, виникнення аварійних ситуацій на газопроводах. Без газу наразі залишаються 15 тисяч споживачів.

У зв’язку із пожежою на військовому складі боєприпасів поблизу Калинівки у ніч з 26 на 27 вересня аварійно-диспетчерська служба газу «Вінницягаз» розпочала оперативне припинення розподілу газу через ГРС «Калинівка», «Дружба» та «Сальник» – першу ГРС було зупинено близько 23.00 год. Також було прийнято рішення про часткову зупинку ГРС «Хомутинці» - таким чином, мешканці загалом 16 населених пунктів у Калинівському та Вінницькому районі залишились без газу, а це близько 15 тисяч споживачів.

«Одразу ж як стало відомо про пожежу на військовому складі служба 104 «Вінницягаз» розпочала роботу в оперативному режимі. Територією уражених сіл та населених пунктів проходять газопроводи усіх тисків – низького, високого та середнього, тому, аби уникнути аварій на газових мережах та об’єктів на них, наші фахівці вжили усіх необхідних дій по забезпеченню, в першу чергу, безпеки населення», - розповів Голова правління ПАТ «Вінницягаз» Олександр Кривак.

Станом на 10 ранку у середу, 27 вересня, всі бригади АДС та служби експлуатації газових мереж «Вінницягаз» працюють у посиленому режимі. До остаточного з’ясування ситуації та повного припинення пожежі про обстеження газопроводів та відновлення газопостачання мова не йде. Про будь-які зміни чи плановане відновлення газопостачання компанія інформуватиме у оперативному режимі.



Переглядів: 2807
Поширень: 0