Керівники Вінницької філії Суспільного організували зустріч з представниками Правобережного регіонального центру зайнятості. Такі консультації є одним із семи заходів, які були затверджені правлінням ПАТ "НСТУ" задля пом’якшення наслідків скорочення штату, що проходить у компанії.

Процес уніфікації і скорочення штатних позицій в усіх філіях триватиме до квітня 2018 року. Вінницька філія — одна з найбільших за чисельністю штату. Станом на грудень 2017 року в ній налічувалось 208 штатних посад, а вже з 2 квітня штатний розпис філії складатиметься з 84-х, а частину функцій, зокрема господарські, буде виведено на аутсорс.

"Зараз відбуваються перетворення і в колективі виникає багато запитань. Зокрема, щодо подальшої співпраці філії і творчих об’єднань, що формуватимуться поза штатом для виготовлення телепрограм. Працівники, котрі бажають виробляти медіапродукт для каналу у майбутньому, зможуть взяти участь у відкритих конкурсах ідей (пітчингах). Автори найкращих ідей зможуть реалізувати свій проект вже за договором з НСТУ — цивільно-правовою угодою”, — зазначив продюсер філії Віктор Мозалевський.

Процес уніфікації штату — складний і передбачає значні структурні зміни. Однак, ми зацікавлені в тому, щоб працівники, котрі потрапляють під скорочення змогли якнайшвидше працевлаштуватися. Для пошуку нової роботи вони отримають один додатковий оплачуваний вихідний день на тиждень протягом лютого-березня. Тим співробітникам, які отримали письмове попередження про вивільнення і висловлять бажання звільнитися за угодою сторін у період з 1 по 28 лютого, буде виплачено два посадових оклади. Для надання консультацій з питань скорочення, до початку квітня буде увільнено від основної роботи працівника зі складу профспілки, зі збереженням заробітної плати. До того ж, впродовж наступних двох місяців, у приміщенні філії ми плануємо проводити “ярмарки вакансій”, спільно із представниками служби зайнятості. Зараз людям потрібно отримати повні кваліфіковані відповіді на запитання, пов’язані із перебуванням на обліку у Центрі зайнятості, та ознайомитися із наявними вакансіями на ринку праці. Щоб допомогти працівникам, котрі вивільняються внаслідок скорочення знайти нову роботу у найкоротший термін, ми запросили представників служби зайнятості,” — зауважив менеджер філії Тарас Тарануха.

Світлана Леонтьєва, провідний фахівець Правобережного РЦЗ, зазначила, що, вже на даний момент, Центр зайнятості може запропонувати вакансії, які відповідають посадам, що підпадають під скорочення у філії.

Раніше заступник голови Державної служби зайнятості Сергій Кравченко розповідав, що наразі у Державній службі зайнятості зареєстровано понад 80 тисяч вакансій, і багато з них відповідають посадам, що будуть скорочені в ПАТ "НСТУ", тобто люди отримають можливість працевлаштуватись в інших організаціях чи установах.

Світлана Кривенко, директор Правобережного РЦЗ, розповіла, як відбувається процедура реєстрації у Центрі зайнятості, ознайомила із правилами перебування на обліку та порядком призначення допомоги по безробіттю. Працівникам порадила не зволікати і не чекати 2 квітня, а всім тим, хто отримав повідомлення про скорочення, вже зараз починати звертатися у центр за фаховою підтримкою.

Нагадаємо, нинішній етап реформування суспільного мовлення в Україні покликаний усунути дублювання адміністративних функцій в регіональних філіях НСТУ та спростити штатну структуру, оптимізувати виробництво регіонального контенту та підвищити заробітну плату для працівників Суспільного до ринкового рівня.



Переглядів: 2095
Поширень: 0