Мережа «ОККО» продовжує розширювати географію присутності контейнерів для збору вживаних речей. У лютому Вінниця доповнила перелік міст, де небайдужі українці можуть поділитися з малозабезпеченими людьми речами, які їм уже не потрібні, але ще можуть бути корисні іншим. Два нових контейнера з'явилися на заправках «ОККО» за адресами: вул. Пирогова, 141 та вул. 600-річчя, 5. Таким чином, тепер в мережі будуть функціонувати 18 контейнерів для збору речей в 6 містах: Києві, Львові, Одесі, Дніпрі, Харкові та Вінниці.

Партнером встановлення контейнерів у Вінниці виступила громадська організація «Український Волонтерській Рух». Під її опікою знаходяться численні незахищені верстви населення: діти-сироти, онкохворі, самотні літні люди, діти-інваліди, малозабезпечені сім'ї.

«Встановивши на своїх АЗК контейнери, мережа «ОККО» зробила благородний вчинок. Коли великий бізнес підключається до благодійності – це дозволяє залучити ще більше людей до волонтерства», - зазначає Діана Мороз, голова громадської організації «Український Волонтерській Рух».

Вживаний одяг, взуття, постільну білизну, книги, посуд, які клієнти мережі «ОККО» залишають в спеціальних контейнерах, є суттєвою допомогою для малозабезпечених. Небайдужі українці це розуміють і все активніше діляться речами з тими, хто цього потребує. Так, за 2017 рік волонтерським організаціям, які опікуються найменш соціально захищеними громадянами, було передано 138,8 тонн речей. Це на 37 тонн більше, ніж було зібрано за попередній рік.

У Вінниці на АЗК «ОККО» з’явилися контейнери для вживаних речей

Залишати використані речі на заправці дуже зручно для багатьох водіїв, оскільки це дає можливість зробити добру справу легко і швидко. Їх подальшим сортуванням та розподілом займаються благодійні громадські організації, з якими мережа «ОККО» налагодила партнерство.

«Ми раді, що нам вдалося об'єднати бізнес, волонтерські організації, співробітників компанії та небайдужих клієнтів для роботи над спільною благородною місією. Приємно бачити, що кожен усвідомлює важливість допомоги нужденним і вагомість внеску в спільну справу», – каже менеджер зі сталого розвитку мережі АЗК «ОККО» Анна Тиховська.

У Вінниці на АЗК «ОККО» з’явилися контейнери для вживаних речей

Адреси всіх 18 АЗК «ОККО» зі встановленими контейнерами для використаних речей  можна дізнатись  на сайті



Переглядів: 3108
Поширень: 0