Переваги ринку Форекс в порівнянні з іншими інвестиційними напрямками не викликають сумнівів. Тому давайте розглянемо сильні риси валютного ринку і самі переконаємося в необхідності швидкого навчання торгівлі на ньому.

Перше, на що слід звернути увагу – це зовсім інші масштаби укладених угод. Порівняно, наприклад, з ф'ючерсними контрактами, на Форексі обсяг угоди в середньому більше в 4-5 разів. Завдяки принципам маржинальної торгівлі, ви цілком можете укладати угоди сумою в 100 тисяч доларів, маючи на рахунку всього лише тисячу. Однак трейдер повинен розуміти всю небезпеку, яку разом з вигодою несе маржа. Адже якщо зробити невірний прогноз, величезних збитків у такому випадку не минути. Тому, особливо початківцям, слід для початку спробувати свої сили на демонстраційному рахунку і глибше зануритись в принципи маржинальної торгівлі.

Відсутність великих витрат

Знову ж таки, порівнюючи з ринком ф'ючерсів, Форекс перебуває в більш вигідному становищі, оскільки тут гравцеві, як і при купівлі білета superenalotto, не доводиться оплачувати величезні комісії брокерам. Останні забирають собі лише спред – різницю між сумою купівлі та продажу. Але ці гроші в загальній масі навіть не помітні для трейдера, тому він цілком спокійно може торгувати на платформі не загострюючи уваги на комісіях і біржових зборах.

Перенесення позицій

На Форексі при закінченні терміну дії угоди, ви завжди маєте можливість перенести її на більш пізній термін. Для цього досить зробити кілька нехитрих операцій. Але коли мова йде про ф'ючерсні контракти, трейдеру доводиться приймати ряд серйозних заходів, планувати свої подальші дії, щоб просто перенести позицію на наступний день.

Гарантія установки ордерів

В торгових терміналах валютного ринку безліч різних інструментів і помічників. Помічники допомагають налаштувати автоматичне закриття позиції. Для цього використовуються спеціальні види ордерів, де трейдер сам встановлює рівень збитку і прибутку (stop-loss). Використовуючи на практиці стоп-лоси, вдається істотно зменшити ризики втрати коштів зі свого рахунку і зробити поведінку обраного фінансового інструменту більш передбачуваним.

Цілодобова робота

Гравці, які віддають перевагу ф'ючерсному ринку, змушені працювати обмежену кількість часу протягом робочого дня. Але валютний ринок влаштований за іншим принципом і може працювати п'ять днів на тиждень, вдень і вночі.

Завдяки цілодобовій торгівлі, прихильники валютного ринку Форекс можуть вести постійний контроль за укладеними угодами, торгувати не тільки на місцевому, але й на всіх світових фінансових майданчиках, аналізувати в будь-який час новинну стрічку і т. д.

У висновку, хотілося б згадати величезний потенціал для бажаючих зірвати джек-пот в eurođekpot, або заробити на ринку Forex. Величезний грошовий обіг суттєво перевищує аналогічні показники на інших ринках разом узятих. При цьому контролю національна валюта не піддається навіть з боку уряду власних країн. Тому практично всі гравці на Форексі знаходяться в рівних умовах.



Переглядів: 1951
Поширень: 0