Нещодавно, Вінниця стала шостим українським містом в якому почала працювати система надання якісних майстрових послуг “Домова служба». Десятки тисяч клієнтів у Рівному, Львові, Луцьку, Тернополі уже користуються послугами майстрів цієї структури і залишають тільки найкращі відгуки про її роботу. Нам стало цікаво, як вдалось створити таку структуру і як вона зараз працює. З цими питаннями ми звернулись до засновника Домової служби Валерія Гусака.

Домова служба – це служба професійних майстрів і хороших людей

Кор. В чому була ідея Домової служби?

В.Г. Ця ідея двостороння. Для клієнтів Домова служба забезпечує якісний підтверджений гарантією сервіс. Людям не шукати якогось «дядю Васю», який зробить роботу абияк. Для майстра – це система реалізації його майстрового потенціалу. На першому етапі, фірма має дає майстру достатній потік роботи і цим самим забезпечує достойний заробіток. На другому етапі, майстер виростає як підприємець і професійно піднімається в середовищі таких же підприємців. Майстер здобуває таку самооцінку, яка дозволяє гордо говорити, що він майстер.

Кор. А звідки це пішло?

В.Г. Я родом з села Клевань Рівненського району Рівненської області. Обидва моїх діди були висококласними столярами і могли зробити з дерева все, що завгодно. Батько був шанованим на підприємстві автоелектриком. Також, мав 6 розряд як зварювальник. Він мав відзнаки за свою працю. Я ріс у середовищі майстрів, яких поважали і сам уже з дитинства легко обходився з електрозваркою. Потім я вчився в інституті і зустрів епоху занепаду майстрів. На сантехніків, електриків, столярів, штукатурів, плиточників ніхто не зважав і поступово їх стали асоціювати з п’яницями, які готові за пляшку зробити все. Разом з тим, світ не стояв на місці. В будинках і квартирах ставало більше дорогого обладнання, люди не могли уявляти своє життя без мобільного телефону, пральної машинки-автомату, холодильника та мікрохвильовки. Комунальне господарство розвалилось і знову стала потреба в хороших майстрах. В 2002 році я думав, що вже настало дно цього процесу але зараз розумію, що дно розвалу тільки-тільки приходить. Тоді і була придумана Домова служба.

Кор. Де ви берете майстрів?

В.Г. Парадокс у тому, що до нас приходять звичайні люди, які ходять по вулиці і живуть з нами по-сусідству. Вони часто не реалізовані, бо у звичайних фірмах до них продовжують ставитись як до п’яниць і ледарів. Натомість, в Домовій службі створені такі умови, які допомагають цим людям відчувати себе Майстрами з великої букви. Разом з тим, з нами співпрацюють далеко не всі майстри. Ми беремо тих людей, які народжені із золотими руками та готові працювати не стільки ради грошей, скільки ради допомоги людям. Саме такі люди в системі Домової служби заробляють найбільше. Майстри, які працюють з нами давно, завжди готові виручити людей і не бояться ніяких неординарних завдань. Більшість з них люблять цю роботу і вже ніколи не підуть працювати з 9 до 18.

Кор. Що в Домовій службі є таке, чого немає в інших фірмах?

В.Г. Тут є багато інновацій. Ми відносимось до побутової проблеми кожного клієнта з увагою і професійним підходом. Наша ціль – вирішити проблему так, щоб людина надовго забула про цю проблему. Для цього кожен майстер дає письмову гарантію на надані послуги а Домова служба виступає додатковим гарантом якості. У Вінниці ми надовго і як і в інших містах прагнемо стати найкращою службою. До кожного майстра ми відносимось, як до вільної людини. Ми з майстром партнери а не начальники-підлеглі. Наше партнерство регламентується правилами, які не порушуються за жодних обставин. Ми підсилюємо слабкі сторони майстрів даючи їм готовий потік замовлень та забезпечуючи чітке адміністрування кожного замовлення. Ми створили для майстра комунікативне неконкурентне середовище в якому майстер може проконсультуватись з усіх складних питань з такими ж майстрами, як він. Технічно, кожен з майстрів має розроблений для Домової служби мобільний додаток через який відбувається обмін інформацією з диспетчерами.

Кор. Майстрів Домової служби часто називають домовиками. Ви не задумувались над таким міфічним зв’язком?

В.Г. В Рівному є такий письменник Олег Годко. В 2008 році він, скориставшись послугами майстра, написав таку казку про створення Домової служби.

Давним-давно, коли земля була не асфальтована, а повітря свіже, в кожній порядній хаті жили хранителі вогнища, тобто Домовики. Були вони духи безкрилі, практично безтілесні і безрогі. Від бісів та інших хуліганів відрізнялися тим, що не робили капостей, а лише жартували іноді та надавали дрібні послуги, якщо, звісно, любили господаря або господиню. У перелік послуг Домовиків входили заточка ножів, плетіння грив коням, розганяння павуків, прибирання будинку тощо.

Проте, з часом на місці хат виросли квартири, печі замінились центральним опаленням, хліви з конями поступились гаражам і домовики зрозуміли, що вони тут не потрібні. Трудолюбиві Домовики роз’їхались по заробітках а найбільш ледачі перекваліфікувалися в Комунальних, де і спились.

Працьовиті і життєрадісні Домовики довго поневірялись країнами світу, аж поки не зметикували, що немає нічого теплішого, аніж своя домівка. Почали вони поступово повертатися в рідні пенати. Своїм тонким астральним нутром вони відчували, що їхня праця потрібна людям, але, разом з тим, їм дуже не хотілося бути схожими на своїх далеких родичів – Комунальних. Отож, Домовики, зібравшись якось на духовний зліт в одній міській кочегарці, подумавши та порадившись з іншими добрими духами, постановили створити народну організацію майстрів з назвою

ДОМОВА СЛУЖБА

Так Домовики втілили в життя свою споконвічну мрію і почали працювати в кращих казкових традиціях. Аби люди не помітили підміни, вони стали називатися Майстрами, але не просто якимись майстрами, а Майстрами Домової служби.

Зі світу казки Домові Майстри принесли чемність, ввічливість, уміння ладити з будь-якою людиною. Вони професіонали своєї справи в домашньому господарстві.

Щоб бути схожими на людей Домові майстри в абсолютно матеріальному вигляді з’являються в зручний для клієнта час, легко та за прийнятну ціну вирішують проблему і непомітно зникають, залишивши після себе найкращі враження.

Чому ми в цьому впевнені? Авжеж, тому, що в основі Домової служби лежить принцип допомоги у вирішенні проблеми. Домові Майстри не «халтурять» і не обманюють. Адже, будинки, квартири та офіси – це їхній споконвічний простір. А простір повинен бути доглянутим.

З того часу ми і є майстрами-домовиками.

Кор. Раз вже зайшла тема про домовиків, то скажіть, чи не пов’язані ваші роботи з друзями домовиків – котами?

В.Г. Так складається, що ми стали справжніми рятівниками котів та собак. Наші майстри регулярно дістають котів з дерев, пральних машинок, вентиляційних каналів. Ми рятуємо домашніх собак і інших живих помічників людей. Таке в нас котяче хобі.

Кор. Повернусь до меркантильних питань. Чи не є Домова служба дорогою для клієнтів.

В.Г. Ми ніколи не мали за ціль заробити побільше. Наша ціль – це допомога людям у вирішенні їхніх побутових проблем. Тому, ціни Домової служби орієнтовані на кожну сім’ю. Багато з наших клієнтів пише у відгуках, що Домова служба стала палочкою-виручалочкою у вирішенні тих питань, які люди не могли вирішити тижнями.

Кор. Яких майстрів вам не вистачає зараз?

В.Г. У Вінниці ми зараз формуємо команду майстрів. У нас є свої критерії відбору та навчання майстра, але загальні з них достатньо прості. Ми готові дати роботу хорошому домашньому господарю, який вміє зробити роботу добре. Якщо ж говорити про спеціалізацію, то ми завжди зацікавлені в сантехніках, столярах, майстрах, які вміють ремонтувати побутову техніку. Сам принцип прийому такий. Кандидат телефонує керівнику і домовляється про співбесіду. В ході співбесід з керівником Домової служби міста майстер знайомиться з нашими умовами і якщо йому все підходить, то підписує договір про співпрацю. Замовлення починають даватись майстру з наступного дня від дати підписання договору.

Кор. І все ж, чому наступним містом стала саме Вінниця.

В.Г. Тут живуть хороші люди, які побачивши як працює служба у Рівному вирішили, що вінничанам потрібна така надійна структура. Так вона прийшла у Вінницю.

Кор. Дякуємо Вам за розмову. Успіху Домовій службі!



Переглядів: 3683
Поширень: 0