П’ятого серпня, у Києві, відбудеться презентація виставки робіт юних вінницьких художників. Виставка "На порозі нової України" триватиме в “Українському домі” з 5 серпня по 15 вересня. На якій більше 60-ти вихованців Вінницького дитячо-молодіжного Центру “Барви України” представлять понад 80 творчих робіт. Роботи, а це гобелени, батік, соломоплетіння, текстиль, графіка, живопис, виконані дітьми віком від шести до 16 років. І це єдина дитяча організація з усієї України, яка виставить роботи дітей у Національному центрі ділового та культурного співробітництва “Український дім”.

За словами одного з педагогів дитячої студії Світлани Тілець, ці роботи — це підсумок багаторічної праці учнів, зокрема трирічних пленерів для дітей, які організовував Президентський фонд Л.Кучми “Україна”.

- Завдяки тому, що діти змогли побачити Новгород-Сіверський, Львів, Меджибіж,... а батьки не переживали про фінансову сторону поїздок, вони заново відкрили для себе Україну. Діти відвідали багато історичних місць, замків, музеїв і зараз у них змінилось ставлення до історичної спадщини України, до пам’яток архітектури, до всього українського. Бо зрозуміти це в 8-9 років - це дуже суттєво, особливо, коли ти твориш, - ділиться Світлана Тілець. - А для багатьох учнів виставки - це ще й стимул, бо одна справа подивитись щось нове і зовсім інша — показати себе, зрозуміти, що твої творчі роботи комусь потрібні і подобаються.

У вінницькому центрі “Барви України” учні окрім різноманітних технік вчаться експерементувати і поєднувати нові техніки, винаходити авторські. Зокрема створювати композиції із поєднанням таких матеріалів як глина, мотузка, бісер, паперклей, вовна, гіпсовий бинт.

Нагадаємо, що вихованці “Барвів України” є призерами, гран-призерами всеукраїнських і міжнародних конкурсів та фестивалів. Для деяких з них, таких як Тарас Паращук, Анатолій Гайструк, Володимир Мазур, Президентський фонд раніше організовував персональні виставки.


Переглядів: 9281
Поширень: 0