У понеділок, 15 серпня, відбудеться спільний концерт українського та канадського колективів, який присвячений 20-ти річчю Незалежності України. Розпочнеться виступ на Майдані Водограю, що у Центральному парку культури і відпочинку ім. М.Горького, о 19 годині. На ньому вінничани і гості міста побачать канадський танцювальний колектив «Гопак денс груп» і український вокально-інструментальний ансамбль «Українські Барви». Вінниця – одне з дев’яти міст, у якому виступатимуть колективи в рамках всеукраїнського турне.

Українські Барви

- Канадська молодь, із великим ентузіазмом вивчає і танцює українські танці у колективі «Гопак денс груп». Який виступає на концертних майданчиках та фестивалях Канади і Америки. В рамках цього турне колектив з великим бажанням продемонструє українцям свої вміння, талант і танцювальну майстерність, - ділиться керівник проекту Оксана Стебельська. - У їхньому репертуарі більше10-ти різних українських танців. У свою чергу «Українські Барви» 12 років поспіль гастролюють світом.

У доробку «Українських Барв» три радіопрограми, які записала з колективом телерадіокомпанія "Голос Америки" ("Voice of America") з Вашингтону. А ось щодо стилів та жанрів, то «Українські Барви» не обмежуються і використовують музику від давньої церковної, фольклорної, обрядової та класичної до сучасної, модернової та естрадної. Колектив часто експериментує – є аранжування українських пісень яскраво забарвлені рок-н-ролом, джазом, кантрі. І використовує такі інструменти: скрипка, кларнет, баян, сопілка, басова сопілка, дводенцівка, телинка, зозуля, дримба, різноманітні ударні, банджо та інші.

Концертна програма містами України розпочнеться із Одеси і завершиться у Києві 24 серпня. Вінниця прийматиме гостей другою.

Такий безкоштовний захід – спільний Україно-Канадський мистецький проект – пройде за підтримки Всеукраїнської громадської організації «Мистецькі ініціативи».

Довідка:
В інших містах концерти пройдуть в такі дні:

  • 13 серпня – Одеса (Ротонда Одеського міського саду на Дерибасівській)
  • 15 серпня – Вінниця
  • 16 серпня – Івано-Франківськ
  • 17 серпня – Косів
  • 18 серпня – Космач
  • 19 серпня – Коломия
  • 20 серпня – Львів
  • 21 серпня – Луцьк
  • 23,24 серпня – Київ (Естрада міського саду («Ракушка») Центрального парку культури та відпочинку («Маріїнський парк») по вул. Грушевського, 5)


Переглядів: 5198
Поширень: 0