До 20 листопада триватиме виставка образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва, яка відкрилась у Вінницькому обласному краєзнавчому музеї. Близько 1000 робіт від 80-ти майстрів репрезентують традиційні ремесла і промисли Вінницької області.

У експозиції 63-ої традиційної виставки (вона проходить щороку. — Авт.) малярство, живопис, гончарство, витинанки, вишивка, флористика, різьба та випалювання по дереву... Всього участь бере 21 район області. Традиційно організовував виставку Вінницький обласний центр народної творчості.

- Того року ми на такій традиційній виставці акцент зробили на писанці, цього року — на народній іконі, - ділиться заввідділом ВОЦНТ Любов Гричанюк. - Приємно те, що останнім часом збільшується кількість молодих майстрів, які й відроджують мистецтво і подільські традиції.

Центральна стіна експозиції показує різноманіття ікон. Різняться й техніки їх виконання. Наприклад, Юрій Березін з Теплика показав ікону у техніці випалювання по дереву, Олекса Доценко з Хмільника — малярство на склі, Іван Горобчук з Вінниці виконав ікону у традиційній манері, але зі застосуванням сучасних матеріалів для зістарювання, Олександр Свіргун зі Стрижавки написав ікону на полотні.


Переглядів: 8267
Поширень: 0