Фінський гітарист Каллє Каліма є віртуозом гри на гітарі, який переносить електронну гітару в джазову музику 21-ого століття. Оселяючись у залитому неоновим світлом Берліні він зустрічається з контрабасистом Олівером Потратцом та ударником Олівером Штайдлє, кожен з яких є майстром своєї справи. Утрьох вони стають супутниками під час музичної подорожі, яка триває ось уже десять років. Вони визначили своє власне звучання і роблять серйозний виклик межам музичних можливостей тріо. У поєднанні Фінляндії з Берліном досягається споконвічна, дика, креативна джазова музика. Музика відображає тенденції фінського режисера Каурісмякі, але є також ритмічною та провокативною як і саме місто Берлін.

Кліма Каліма використовує елементи року, блюзу та фолку, щоби придати своєму сучасному джазовому звучанню гротесковий акцент. Останній компактний диск під назвою „Лору“ вийшов у березні 2010 р. під маркою знаменитого німецького джазового бренду „Enja Records“. Їхні попередні диски „Chasing Yellow“ та „Helsinki on my mind“ отримали дуже хорошу міжнародну критику. Вони здобули „Neuen Deutschen Jazzpreis“ (Новий німецький приз) у 2008 році.

Каллє Каліма перед тим як поступити до Вищої Берлінської музичної школи ім. Ганнса Айслера навчався в Хельсінкі в Академії ім. Сібеліуса. Він є членом джазбендів, таких як Johnny La Marama, Jazzanova Live та Jimi Tenor/Tony Allen. Він також співпрацював з наступними музикантами та співаками: Томаш Станько, Марк Дюкре, Лінда Шеррок, Ентоні Брекстон, Ед Шуллер, Юхані Алтонен та Сіроне.

Олівер Потратц студіював контрабас в Берлінському університеті мистецтв. Він співпрацював з тріо Карстена Дерра та музикантами: Роза Раушен, Петер Фулда, Джон Шрьодер, Гайден Чисхолм, Рольф Кюн, Томаш Станько, Ґітте Геннінґ, Крістофер Лауер, Йоганнес Лауер, Крістофер Дель та Даніель Ердманн.

Олівер Штайдлє є лідером бенду “SoKo Steidle“ та членом відомого бенду „Der Rote Bereich“. Він концертував з такими музикантами як Луї Склаві, Томаш Станько, Курт Розенвінкель, Александер фон Шліппенбах, Шон Берґін, Саймон Набатов, Річі Байрах.

Він виграв двічі „Neuen Deutschen Jazzpreis“ у 2006 та 2008 роках та приз за кращого соліста від „Neuen Deutschen Jazzpreis“ у 2008 р.

Початок концерту о 19 год. Довідки за телефонами 691-731 та 063 1704480.


Переглядів: 3196
Поширень: 0