Триває виставка художніх робіт “Подільський пейзаж” у виставковій залі Вінницької обласної організації Національної Спілки художників України, що за адресою Пушкіна, 2.

На полотнах переважно пейзажі Подільської землі. Але для кожного автора для зображення Поділля знайшлись свої кольори.

- Для мене наша земля теракотова, тепла, сонячна, рушникова, навіть вишивка Поділля ні за кольоровою палітрою, ні за орнаментами, на жодну іншу не схожа, - ділиться художник-кераміст Володимир Оврах.

У художника Олександра Назаренка власна думка.

- Поділля на полотні - це у першу чергу навіть не колір, а емоційне індивідуальне сприйняття краю, - пояснює він. - Швидше за все подільські кольори це зелені кольори, осінні. Бо у нас дуже гарна осінь. Навіть для зими на Поділлі є свої кольори. Так у моїй роботі сніг написаний з сіруватими відтінки із вкрапленням жовтого і зеленого, такими кольорами, на які багата Подільська земля.

Відвідувачі у захваті від картин. Проте самі автори жартують, що найцікавішою реплікою після перегляду експозиції є пропозиція купівлі картини.

- Найоригінальніша репліка після перегляду виставки сьогодні, певно, це пропозиція купівлі картини, - жартує Володимир Оврах. - Хоч у кожного художника своя вартість робіт, але... “легеньку” ціну у три тисячі гривень не кожен покупець підніме.

Переглянути експозицію полотен можна до 22 грудня.

 


Переглядів: 3442
Поширень: 0