У Вінницькому обласному краєзнавчому музеї 31 січня урочисто презентували альбом «Визначні пам’ятки Вінниччини», виданий за підтримки голови облдержадміністрації Миколи Джиги та голови обласної ради Сергія Татусяка. Альбом створено з нагоди відзначення 80-річчя утворення Вінницької області та з метою сприяння підвищенню позитивного іміджу Вінниччини.

Книгу видано працівниками музею, за підтримки представників обласної влади, численних науковців Вінницького педуніверситету, фотокорів та громадськості. Праця, об’ємом в 400 сторінок, складається з 8 розділів, які ґрунтовно висвітлюють історію пам’яток Вінниччини, а через них і історію всього краю. Створення фотоальбому зайняло майже рік.

Він висвітлює історію пам’яток краю, свідків і учасників багатьох знаменних подій. В ньому розміщені матеріали про історичні, археологічні, архітектурні, природничі пам’ятки, духовні святині Вінницької області, які яскраво розкривають туристичний потенціал регіону, розповідають про його славне минуле, дивують перлинами неповторної природи.

Адже Вінниччина – неповторний куточок України, подільський острівець дивовижних краєвидів і доброзичливих людей, який теплом і щедрістю захоплює у добровільний полон вінничан і приваблює гостей області. На Вінниччині знаходяться понад 400 природничих, 1893 історичних, 1724 археологічних, 574 архітектурних пам’яток. З них 146 – національного значення.

Саме видання розраховане на широке коло читачів, містить багатий краєзнавчий матеріал і сприяє всебічному ознайомленню з визначними історико-культурними і природничими об’єктами краю.

Як відзначили голова редакційної комісії, заступник голови облради Степан Нешик та член редколегії, начальник управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Сергій Царенко - дана праця не лише відтворює нашу історію, а є справжнім гідом туристичного потенціалу краю.


Переглядів: 4780
Поширень: 0