ART-ANIMAL PLANET у бібліотеці ім. Тімірязєва10 лютого 2012 року у відділі літератури та інформації з питань мистецтв Вінницької ОУНБ ім. К.А. Тімірязєва (вул. Соборна, 70, ІІ поверх) відбулось відкриття персональної виставки Шарамука-Балаганова О.В. «ART-ANIMAL PLANET».

Олександр Шарамук народився 8 лютого 1967 року у місті Вінниці в робітничій родині. Навчався у середній школі та училищі, де здобув фах столяра - червонодеревця. Після закінчення навчального закладу, працював за спеціальністю до служби в армії. З 1988 року – навчання у вечірній художній студії при Вінницькій дитячій художній школі, яку закінчив у 1999 році.

З 1993 року працював у Вінницькому обласному художньому музеї. Захопився малюванням, як аматор-графік. Багато подорожував по країні та спостерігав за навколишнім світом і середовищем, природою, її мешканцями, тваринами та рослинами. Ці спостереження і враження надихнули його на відображення всього побаченого у малюнках та на картинах.

1997 року почав писати свої роботи в анімалістичному жанрі, графіці. У 1999 році на громадських засадах з однодумцями взяв участь у створенні першого творчого молодіжного об\'єднання ГО «АТОМ», (Асоціація Творчо-Обдарованої Молоді), в якому допомагали молоді знаходити в самих собі здібності та розкривали різноманітні таланти.

З 2002 року постійно бере участь у регіональних та міських виставках, творчих проектах та заходах. Також е членом ГО «ЛАТ» (Лабораторія Актуальної Творчості).

У 2004 році створив творчу майстерню ЛТД «Ст Ри Жи»(Лабораторія Дитячої Творчості «Студія Рисунку й Живопису»), з надання репетиторських послуг і консультацій з малюнку та живопису на початковому навчальному рівні для дітей і підлітків. На сьогодні підготував близько 35 талановитих особистостей, які навчаються образотворчому мистецтву. Працює в техніці пастельного живопису.

Олександр Шарамук є людиною, яка незважаючи на відсутність професійної освіти, володіє прагненням здобуття професійності у власній справі. Він – аматор, його справа – образотворче мистецтво. Царину образотворчості Олександр опановує вже багато років. Більше того, він віднайшов на загальному тлі напрямок власної теми, яка відповідає його внутрішнім уподобанням. В своїх роботах він втілює бачення світу. В кожного воно індивідуальне.

Найбільше за все Олександрові до вподоби світ тварин. Автор вважає, що крізь призму природи можна відобразити загальну картину Всесвіту. Кожну тварину, яку він відображає в своїх роботах, він сприймає, як частку мозаїки нашого оточення, намагається в ній побачити не тільки зовнішню форму, але й внутрішню сутність. Подібні твори здатні зробити наш, доволі жорстокий світ, трішки добрішим.

У відкритті виставки взяли участь члени Національної спілки художників України, працівники культури, мистецтвознавці, любителі творчості художника.


Переглядів: 3746
Поширень: 0