Вінницькі студенти розписали стіни закладів у Немирівському, Липовецькому і Хмільницькому районах: Кольорові малюнки з’явились у Немирівській школі-ліцеї, Липовецької лікарні для дітей з ЦНС і у Хмільницькій школі №4. У такий спосіб вони подарували посмішки іншим дітям і водночас пройшли практику за спеціальністю “Дизайн” у своєму КНУКіМ.

Упродовж майже двох тижнів студенти розписували стіни, а проживали за рахунок закладів. При цьому встигли в Хмільнику ще й полежати у родонових ваннах та спробувати озокеритні процедури.

Ескізи попередньо узгоджували із директорами закладів. Так у Немирівські школі різнобарвними стали кабінет географії, актова зала і коридор.

- На зал пішло відро водоемульсійної фарби і близько шести балонів з пігментами-барвниками, - розповідає учасниця розпису, студентка КНУКіМ Юлія Кучеренко. - Найскладніше було зі стінами висотою у 3,5 метри. А кабінет географії плануємо влітку ще домалювати.

У Липовецікій лікарні, де піднімають на ноги хворих дітей починаючи з шестимісячного віку, вдячні студентам.

- У нас специфічні дітки, і, звичайно, для них приємніше буде проходити процедури у різнобарвних кімнатах, - ділиться заввідділенням відновного лікування Людмила Резниченко. - За 10 днів вони розписали хол, коридор першого поверху і декілька окремих фрагментів. Поки вони малювали, то багато наших діток просились їм допомогти.

У школі в Хмільнику студенти теж розписали актову залу.

Це вже другий кольоровий десант студентів. Перші розписи вони зробили ще у серпні-вересні 2011 року.



Переглядів: 9250
Поширень: 0