На Міжнародному конкурсі “Модна лялька-2012” лялька-мотанка “Мокоша” вінничанки Юлії Васюк отримала диплом ІІІ ступеня і судді оцінили її, як одну з 35 кращих у номінації “Моя перша лялька”. У зазначеному конкурсі, який проходив 24-26 лютого у одному з експоцентрів Києва, брали участь професійні лялькарі з восьми країн світу.

Юлія Васюк, яка їздила на конкурс раніше лише в якості керівника фольклорного гурту “Мокоша”, розповідає, що до цього часу у жодному лялькарскому конкурсі участі не брала.

- Коли почула, що моя лялька отримала відзнаку, то спочатку не повірила, - зізнається Юлія Власюк. - Лялькою-мотанкою займаюсь десять місяців. На “Мокошу” пішло 1,5 метри льону і два дні роботи, тоді як зазвичай, не на конкурс, ляльку я роблю за 2-3 години.

Міжнародний конкурс-салон “Модна лялька-2012” проводить редакція журналу "Модний журнал". В салоні “Модної ляльки” були представлені роботи понад 100 художників-лялькарів з України, Німеччини, Італії, Голландії, Росії, Грузії,Республіки Білорусь, Молдови, - виготовлені з порцеляни, дерева, текстилю, металу, паперклею (матеріал для ліпки) тощо.


Переглядів: 4431
Поширень: 0