У Вінницькому обласному краєзнавчому музеї відкрилась виставка творчих робіт “На порозі нової України”. На ній учні дитячо-молодіжної організації “Центр “Барви України” представили понад 80 витворів мистецтва - живописні полотна, гобелени, батик, авторська лялька, об’ємна лялька, вироби з соломки, бісеру і природних матеріалів, декоративний розпис.

Вихованка центру дев’ятирічна Катерина Чумак опанувала усі техніки, яким навчають у центрі.

Катя Чумак- У центрі я займаюсь два роки, - розповідає Катя. - Робила і гобелени, і ляльки-мотанки, володію петриківським розписом, якому ми спеціально їздили навчатись до Петриківки. Минулого року на 8 Березня я мамі подарувала квіти з соломки, цього року зіткала рамку, яку маю ще вишити.

- Дитина може стати у майбутньому будь-яким спеціалістом, але найголовніше - вона буде людиною, яка розуміється на мистецтві, - говорить художник і керівник дитячо-молодіжної організації “Центр “Барви України” Світлана Тілець. - А життя таких позитивних людей небагато цікавіше. Єдине прикро те, що творчі діти потрібні за кордоном, а у нас в Україні — ні. І доки поза межами України про художника не заговорять, то тут він незатребуваний. Наприклад, цього року одна з наших учениць їде у Голландію в коледж на навчання дизайнерству.

За 10 років існування Центру “Барви України” його вихованці ставали переможцями і лауреатами всеукраїнських і міжнародних конкурсів та фестивалів у Японії, Китаї, Словенія, Республіці Польща, Росії, Угорщині, Іспанії. Діти репрезентували персональні виставки у Києві, Данії, Росії, Італії, США. Наразі студію відвідують діти віком від чотирьох до 22 років.

Виставка триватиме до 23 березня.


Переглядів: 7153
Поширень: 0